Beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs

Startdata

In overleg

Duur

1 – 12 uur

Mogelijkheden

In company

Aantal deelnemers

Tot 15 cursisten

BEROEPSONDERWIJS

Trainingen en gastlessen voor pedagogische professionals in opleiding

Het ontwikkelen van vaardigheden om met emoties om te gaan, is een essentieel onderdeel van de kinderontwikkeling. Daarnaast is weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt een belangrijk aspect van welbevinden. Kinderen die hun gevoelens en emoties herkennen en begrijpen kunnen er ruimte aan geven, in plaats van ze te onderdrukken of op ongezonde wijze te uiten. Pedagogische professionals die dagelijks werken met kinderen zoals pedagogisch medewerkers, leerkrachten, onderwijsassistenten, jeugdzorgwerkers, sociaal werkers, enz. spelen hierbij een zeer belangrijke rol. Wij bieden licentietrainingen waarmee docenten emoties als onderdeel van het curriculum kunnen integreren, zodat studenten goed beslagen ten ijs komen én tegelijkertijd werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ook kunnen we inspirerende gastlessen verzorgen in iedere onderwijsinstelling.

Leer studenten een emotioneel veilige omgeving creëren in iedere groep

Biedt studenten praktische tools die direct toepasbaar zijn in de praktijk

Leer studenten hoe ze emoties van het individuele kind de ruimte kunnen geven, waarbij ze rekening houden met de aanwezigheid van andere kinderen

Leer studenten hun eigen emoties effectief reguleren

Onze methodiek, ontwikkeld door pedagogen uit de praktijk, biedt aantrekkelijke en interactieve lessen waarin emoties centraal staan. Hierdoor krijgt dit thema de aandacht en verdieping die het verdient. Een gezonde emotionele ontwikkeling legt de basis voor een algehele gezonde ontwikkeling.

Onze methodiek maakt het in de praktijk complexe thema van emoties tastbaar. Studenten voelen zich goed voorbereid op hun stage en kunnen met de praktijkopdrachten concreet aan de slag. De lessen dragen bij aan bewustwording, wat ook de persoonlijke ontwikkeling van de student ten goede komt.

We horen regelmatig dat studenten zeggen: ‘Dit zijn echt de leukste en meest waardevolle lessen die we krijgen op school’.

Daarnaast biedt het de docent waardevol materiaal voor persoonlijke ontwikkelgesprekken en mentorbegeleiding.

We hebben een compleet uitgewerkt lesprogramma klaarstaan die we middels een train de trainer overdragen op docenten.

Het programma kan naar eigen inzicht aangepast/aangevuld worden. De docent ontvangt hierbij een docentenreader en een studentenreader die voor iedere student gekopieerd mag worden als lesmateriaal.

De training bestaat uit twee dagen van ieder zes uur.

Voor beroepsopleidingen op het gebied van pedagogisch werk, onderwijs en jeugdhulpverlening.

Onze trainers verzorgen deze training graag live op locatie. Wanneer wenselijk hebben we tevens veel ervaring om deze training (deels) online te verzorgen.

  • Docentenhandleiding p.p.
  • Studentenreader p.p.
  • De gids over emoties bij kids p.p.
  • Toegang online leeromgeving met werkmaterialen als downloads en video’s die ter ondersteuning in de lessen gebruikt mogen worden.

Bij volledige aanwezigheid ontvangt docent het certificaat ‘Licentietraining SOS kinderen en emoties in het MBO/HBO’.

ERVARINGEN

Wat deelnemers zeggen

‘Met 16 docenten pedagogisch werk de licentietraining gevolgd. Een train de trainer opzet, zodat we het kunnen overdragen aan onze studenten pedagogisch werk en onderwijsassistenten. Een zeer leuke, interessante, goede training. Iedereen was erg enthousiast over inhoud, toepasbaarheid, sfeer en samenwerking! We kunnen er meteen mee aan de slag in het onderwijs. Zeer aan te bevelen.’

Monique Wijnen
Onderwijskundige sector welzijn Gilde Opleidingen

‘De licentietraining Beroepsonderwijs is erg overzichtelijk gemaakt. Direct toepasbaar in de praktijk en biedt de mogelijkheid om alternatieven uit te proberen. De verschillende werkvormen maken de training uitdagend. Studenten leren over kinderen en emoties, maar kijken ook naar hun eigen emoties. Er ontstaan mooie interacties en processen binnen de groep en dat is heel waardevol.’

Docent pedagogisch werk
Gilde Opleidingen

‘De kracht van deze licentietraining is dat de informatie praktisch en daardoor snel toepasbaar is door de studenten. Fijn is ook dat de training bijgewerkt blijft. Nieuwe onderwerpen worden toegevoegd en bestaande onderdelen worden waar nodig aangepast. Alles in overleg met de gebruikers natuurlijk. De opfriscursus is daardoor altijd een welkome aanvulling.’

Docent pedagogisch werk
Gilde Opleidingen

OPDRACHTGEVERS

Gilde Opleidingen | Drenthe College | Astrum College

Vraag een incompany training op maat aan voor jouw organisatie

ONTDEK DE WAARDE VAN GASTLESSEN

Interactieve sessies

Zijn jullie op zoek naar een boeiende workshop of gastles voor jullie studenten over het belang van emoties? Of wil je als docententeam meer te weten komen over onze visie, aanpak en hoe deze in te bedden in het curriculum? Onze ervaren trainers staan vol enthousiasme klaar om een interactieve sessie te verzorgen. Of jullie nu een korte sessie van een half uur of een uitgebreid dagdeel van 3 uur wensen, wij passen ons aan jullie planning aan. Onze boeiende sessies zijn geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Laat ons weten wat jullie specifieke wensen zijn, en wij creëren een aantrekkelijk maatwerk aanbod dat naadloos aansluit bij jullie doelen en verwachtingen.

TRAINERS

Het team

Onze trainingen en gastlessen worden geleid door professionals met ruime ervaring in diverse werkvelden.

 

SOS kinderen en emoties is een CRKBO geregistreerde instelling.

Dentjesweg 40
5961 RN Horst

Voor algemene vragen:
info@sos-kinderenenemoties.nl

Of bel:
06 1998 1880

KvK 54325935
BTW-nr NL001845920B80

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

We doneren op structurele basis aan Stichting Het Vergeten Kind.