Ja, mail mij de gratis kaartenset!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

GRATIS DOWNLOAD

Prachtige kaartenset 'Wat helpt mij als ik boos ben?'

Weet je waar we vaak de mist in gaan?
Dat we boosheid bij kinderen vaak proberen te stoppen en zelfs bestraffen. Terwijl boosheid een heel gezonde emotie is. Het geeft namelijk onze grens aan. Kinderen hebben de energie van boosheid nodig om aan te geven dat het genoeg is geweest. Alleen; het gaat vaak gepaard met gedrag dat we niet willen. Schreeuwen, schoppen, slaan, pesten, enz.

In plaats van de boosheid te stoppen, is het belangrijk dat we kinderen leren hoe ze hun boosheid wél mogen en kunnen uiten. De ontlading is nodig. Gelukkig zijn er heel veel manieren om boosheid op een goede manier te ontladen.

Help de kinderen waar jij mee werkt en vraag nu de kaartenset 'Wat helpt mij als ik boos ben?' aan. Maak het visueel en gebruik de kaarten spelenderwijs. Bekijk en bespreek met het kind wat het kan doen als het boos is. Zo ziet het kind dat er heel veel mogelijkheden zijn en dat het zelfs wat te kiezen heeft!

"Wat een waardevolle kaartjes, dankjewel!" - M. Rietveld

"Hartelijk bedankt! Heel mooi en bruikbaar" - C. Kelder

"Dank, ziet er mooi uit! Ga ik zeker gebruiken in mijn begeleiding van kinderen met ASS!" - B. van Slooten