HET SOS TEAM

EVEN VOORSTELLEN

Dit zijn Storm en Sol. Twee figuurtjes die speciaal voor SOS gecreëerd zijn. Storm spreekt voor zich en Sol betekent ‘zon’ in het Spaans. We hebben hiervoor gekozen, omdat emoties vaak met het weer worden vergeleken in onze workshops en trainingen. Op de website zie je Storm en Sol in de leeftijdsfasen peuter, schoolkind en puber voorbij komen om de verschillende emoties te illustreren.

SUSAN VAN ASTEN

EIGENAAR, COACH EN TRAINER

Susan van Asten (1975) is moeder van een zoon en dochter en opgeleid tot NLP Master coach, kinder- en jongerencoach en trainer. Haar achtergrond ligt in het welzijnswerk als social worker waar ze bijna 20 jaar in diverse settings met kinderen, jongeren en gezinnen heeft gewerkt.

Ze heeft ruime ervaring in individuele coaching/begeleiding, workshops en trainingen met als kernthema de alledaagse emoties van kinderen.

Susan staat bekend om haar enthousiasme en haar vermogen om mensen te inspireren en tegelijkertijd bewustwording op gang te brengen.

Susan is tevens auteur van ‘De gids over emoties bij kids’ (2016) welke uitgegeven wordt door Scrivo Media.

DANNY BRAS

Ontwikkelaar ‘SOS peuters EN emoties’

Danny Bras (1979) is moeder van twee kinderen en opgeleid tot pedagoog, leerkracht, intern begeleidster en kindercoach. Ze is ruim 16 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs, waarvan 10 jaar als intern begeleidster en is in 2015 met haar eigen praktijk gestart, ‘Danny Bras – coaching & training’. Van hieruit begeleidt zij ouders en professionals op het gebied van opvoeden en emoties. Dit doet zij op haar eigen wijze; praktisch, verhalend en met humor. 

RENSKE GERRITSE

ONTWIKKELAAR ‘SOS PUBERS EN EMOTIES’

Renske Gerritse (1978) is moeder van 2 kinderen. Vanaf 2002 is zij werkzaam geweest in het Speciaal Voortgezet Onderwijs en Praktijkonderwijs. Zij heeft zich als docente en coach gespecialiseerd in het ondersteunen van jongeren met leerproblemen en is opgeleid tot coach met als specialisatie ‘jongeren met een ontwikkelingsachterstand’. Inmiddels begeleidt Renske vanuit haar praktijk Kr8 Coaching, pubers, ouders en professionals op een open, humorvolle en directe manier, waarbij de factor ‘relatie’ van essentieel belang is.

WENDY COPPELMANS

TRAINER SOS

Wendy Coppelmans (1988) is opgeleid tot pedagoog, trainer en coach en sinds 2006 werkzaam binnen de kinder- en jeugdzorg. Wendy heeft ervaring als specialistisch medewerker in de kinderopvang en begeleider van kinderen/jongeren met autisme, ADHD, angststoornissen en schoolweigering. Met haar rustige karakter inspireert en motiveert zij ouders en professionals sinds 2016 vanuit haar coachingspraktijk OOW op enthousiaste wijze. Daarbij is ruimte voor het delen van ervaringen en wordt een vertaling van theorie naar praktijk gemaakt.

SANDRA SMITS

TRAINER SOS

Sandra Smits (1985) is moeder van drie kinderen en opgeleid tot leerkracht, kinder- en opvoedcoach. Ze is werkzaam in het basisonderwijs als kwaliteitsondersteuner en in 2016 gestart met Sancoaching, een praktijk voor ondersteuning aan ouders, professionals en kinderen. Ze traint en coacht ouders en professionals op het gebied van emoties, interactie en andere (opvoed)vaardigheden. Alles vanuit een persoonlijke sfeer met ruimte voor ieders ervaringen, praktisch ingesteld en waar het kan met nuchterheid en humor.

CHRISTEL LUBSE

TRAINER SOS

Christel Lubse (1971) is moeder van twee dochters en opgeleid tot leerkracht en kindercoach. Ze heeft 24 jaar in het basisonderwijs gewerkt, methodes voor jonge kinderen ontwikkeld en in 2016 haar eigen praktijk gestart, Kristal-Kids voor coaching, relaxing en training. Hierbij werkt ze één op één en geeft groepslessen. Daarnaast verzorgt ze trainingen gericht op het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Dit doet ze op haar eigen wijze: creatief, spelenderwijs en door te verbinden.

CHANTAL BERENDS

TRAINER SOS

Chantal Berends (1981) is moeder van twee kinderen en opgeleid tot leerkracht, kinder- en Relax Kids coach. Ze heeft 15 jaar in het basisonderwijs gewerkt en begeleidt sinds 2016 (gevoelige) kinderen en ouders vanuit haar praktijk Fonkelz. Haar specialisatie is kindermassage en ontspanning- en stress reducerende technieken. Verder verzorgt Chantal groepslessen voor kinderen en workshops en trainingen voor ouders en professionals. Dit alles doet ze met een praktische insteek, vanuit gevoel, in verbinding en met passie.

FRIEDA VERHAGE

TRAINER SOS

Frieda Verhage (1964) is moeder van een zoon en opgeleid als trainer, coach en Kindertolk. Sinds 2007 werkt zij als zelfstandige vanuit haar praktijk, Frieda Verhage Training & Coaching. Frieda is deskundig op het gebied van kinderopvang en geeft trainingen aan professionals, gastouders en vrijwilligsters. Daarnaast verzorgt zij bijeenkomsten over de begeleiding van mensen met ADHD/Autisme en biedt zij opvoedondersteuning. Haar passie is om het potentieel in mensen naar boven laten komen en hen te motiveren en inspireren.

VERENA ELFRING

TRAINER SOS

Verena Elfring (1982) is moeder van twee kinderen. Tot augustus 2018 stond zij voor de klas als docent Omgangskunde in het MBO. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met baby’s, kinderen, jongeren en het ouderschap en doet dit vanuit haar praktijk; Samenkind Coaching & Training. Met veel passie en plezier biedt zij trainingen en coaching aan ouders, kinderen en professionals. Verena is veelzijdig, verbindend, enthousiast en betrokken waardoor ze goed weet aan te sluiten bij deelnemers.