TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS

voor iedereen die met kinderen/ouders werkt

In de training SOS kinderen en emoties ontwikkel je jouw vaardigheden in het omgaan met en begeleiden van kinderen en/of hun ouders met hun emoties. Na deze training kun je als vervolg het train-de-trainer programma volgen. Je krijgt dan een compleet pakket aangeboden waarmee je zelf SOS workshops kunt verzorgen voor (aanstaande) ouders.

TRAINING SOS KINDEREN EN EMOTIES

ONLINE, OFFLINE (LIVE) EN INCOMPANY

N.B. I.v.m. Corona heeft SKJ besloten om reeds geaccrediteerde opleidingen toe te staan online te volgen met behoud van de registratiepunten t/m 31 december 2020. Tijdelijk worden er nu dus WEL accreditatiepunten toegekend voor de online training van SOS kinderen en emoties.

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

Deze 2-daagse training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt (of opfrist) in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Deze training is ook online te volgen. Je krijgt daarbij de cursusmap en gids thuis gestuurd en na het inleveren van de opdrachten volgt er een (online) eindgesprek waarna je het certificaat ontvangt bij beoordeling met minimaal voldoende.
LET OP: voor de online training krijg je géén SKJ registratiepunten.

Deze training is ook als incompany training te boeken op locatie en zeer geschikt voor o.a. kinderdagverblijven, basisscholen, gastouderbureaus, zorgboerderijen en welzijnsorganisaties. Deze training kent daarnaast diversen varianten, namelijk:

– Training SOS kinderen en emoties op de BSO

– Training SOS kinderen en emoties op school

– Training SOS kinderen en emoties in de kinderopvang

– Training SOS kinderen en emoties op de zorgboerderij

Voor meer informatie zie ‘incompany.’

WAT BIEDT DEZE TRAINING JOU?
Theorie, tips, handvatten en werkmaterialen die je in jouw werk als professional direct kunt toepassen.

 • Welke emoties zijn er?
 • Waarom zijn emoties belangrijk?
 • Wat hebben kinderen te leren?
 • Hoe kan ik als professional daaraan mijn bijdrage leveren?
VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?
Voor pedagogische professionals zoals kindercoaches, gezinscoaches, leerkrachten, IB-ers, pedagogisch medewerkers, gastouders en gezinshuisouders met minimaal een MBO+ werk- en denkniveau. Iedereen die zijn vak serieus neemt, het kind centraal stelt, maatwerk wil leveren en daarbij zijn eigen vaardigheden ten aanzien van emoties wil ontwikkelen of opfrissen.
PROGRAMMA LIVE TRAINING

De training bestaat uit 2 dagen van 7 uur waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, waardoor je het geleerde direct eigen maakt. Je krijgt thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. De studiebelasting hiervoor is ongeveer 3 uur. Tijdens de training is er ruim tijd voor vragen en voorbeelden uit je eigen praktijk.

PROGRAMMA ONLINE TRAINING

De training bestaat uit 7 videolessen waarin alle theorie helder en duidelijkheid wordt uitgelegd middels een powerpointpresentatie.
Na betaling krijg je direct toegang en kun je aan de slag op een moment dat het jou uitkomt. De training is te volgen vanaf je telefoon, tablet of pc.

Je krijgt de cursusmap en ‘De gids over emoties bij kids’ thuis gestuurd.

Je hebt 4 maanden de tijd om de training af te ronden. Je levert hiervoor je eindopdracht in per mail en plant een afrondend gesprek in met een trainer van SOS kinderen en emoties voor het verkrijgen van je certificaat. Tijdens dit eindgesprek is er alle ruimte voor jouw vragen n.a.v. de training.

DE LIVE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 uur deskundige training.
 • Uitgebreid naslagwerk met alle theorie.
 • De gids over emoties bij kids (t.w.v. 9,95 euro)
 • Diverse toepasbare materialen voor in je werk.
 • 2 unieke emotiespellen voor (jonge) kinderen.
 • Complete verzorging: koffie/thee/water en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het uitvoeren van de opdrachten.
DE ONLINE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 4 Maanden toegang tot online omgeving met 7 uitgebreide videolessen.
 • Cursusmap SOS kinderen en emoties.
 • De gids over emoties bij kids
 • Diverse toepasbare materialen voor in je werk (in cursusmap).
 • 2 unieke emotiespellen voor (jonge) kinderen (in cursusmap).
 • Certificaat bij tijdig inleveren en met voldoende beoordeelde eindopdracht.
INVESTERING LIVE TRAINING

447,- euro incl. alle materialen en verzorging. De trainingen van SOS kinderen en emoties zijn geregistreerd bij het CRKBO en daardoor vrijgesteld van btw.

Termijnbetaling is mogelijk. Neem hiervoor contact op via adm@sos-kinderenenemoties.nl. De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training ontvang je hierover bericht. Bij annulering van de training kun je kiezen voor deelname op andere datum/locatie, deelname online training of terugbetaling. Bij keuze terugbetaling wordt het cursusgeld binnen 2 weken teruggestort.

INVESTERING ONLINE TRAINING

297,- euro incl. alle materialen en eindgesprek. Dit is inclusief 21% btw.

Termijnbetaling is bij de online training NIET mogelijk.

Wilt u als organisatie deze training inkopen voor uw medewerkers, neem dan contact op voor de mogelijkheden via info@sos-kinderenenemoties.nl.

ACCREDITATIES

De live training is door SKJ geaccrediteerd met 17 punten.

Voor de online training krijg je i.v.m. Corona nu tijdelijk t/m 31 december OOK accreditatiepunten.

PAKKETKORTING

Wanneer jij je aanmeldt voor de 2-daagse training én de train-de-trainer tegelijkertijd, dan is jouw investering 750,- euro i.p.v. van 844,- euro (btw vrij).

Wanneer jij je aanmeldt voor de online training én de train-de-trainer tegelijkertijd, dan is jouw investering 594 euro i.p.v. 694,- euro (btw vrij).

Wil je hier gebruik van maken, meld je dan aan voor de training van jouw keuze en vink de optie ‘incl. train-de-trainer’ aan.

SOS KINDEREN EN EMOTIES WERKMATERIALEN

Er is door Semmie sprekend spel & training een pakket van materialen samengesteld dat uitstekend past bij onze trainingen. Door de samenstelling ontvang je een mooie korting. Met deze producten kom je goed beslagen ten ijs. Neem snel een kijkje!

DATA 2020

13 maart en 3 april

Opende (Groningen) door Sandra Smits

14 maart en 04 april (VOL)

Linden (Noord-Brabant) door Wendy Coppelmans

17 april en 15 mei

Haastrecht (Zuid-Holland) door Danny Bras

30 oktober en 20 november

Sevenum (Noord-Limburg) door Susan van Asten

ONLINE training

Nu aanmelden = direct beginnen

TRAIN DE TRAINER SOS KINDEREN EN EMOTIES

alleen mogelijk na basistraining (zie hierboven)

Zoals kinderen nog moeten leren omgaan met emoties, zo hebben veel opvoeders nog te leren omgaan met de emoties van kinderen. En veel ouders willen dit ook leren! Hoe fijn is het om opvoeders handvatten aan te reiken waarmee ze met meer begrip en compassie kunnen reageren én het kind kunnen helpen bij het leren hanteren van emoties.

Heb jij de training SOS kinderen en emoties gevolgd en wil je graag workshops, presentaties en/of themabijeenkomsten voor ouders gaan verzorgen? Dan ben je van harte welkom bij dit train-de-trainer programma. Na afloop word je als SOS aanbieder op deze website vermeld.

Wat biedt deze train de trainer jou?
 • Een waardevolle en inspirerende tool om ouders/opvoeders concrete handvatten te geven in het omgaan met emoties van kinderen.
 • Een tool om jezelf te profileren bij diverse instanties zoals scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, centra voor jeugd & gezin, enz.
 • Een tool om een vertrouwensrelatie op te bouwen met ouders/opvoeders, waarna ze vanuit dit vertrouwen eerder een beroep op je zullen doen voor individuele coaching of andere diensten.
VOOR WIE IS DEZE TRAIN DE TRAINER GESCHIKT?

Voor professionals die de training ‘SOS kinderen en emoties’ hebben gevolgd (live of online) en daarbij zelf workshops en themabijeenkomsten voor ouders willen verzorgen. Deze training is alleen geschikt wanneer je beschikt over een HBO werk- en denk niveau.

PROGRAMMA
De training bestaat uit één dag van 7 uur (inclusief een uur pauze). In deze training wordt alle kennis en ervaring met deze succesvolle formule overgedragen middels een concreet programma waar je direct mee aan de slag kunt. We gaan interactief aan de slag met de workshop ‘SOS kinderen en emoties’. Door deze workshop zelf te ervaren en met elkaar inspiratie uit te wisselen, ben je na afloop in staat om deze workshop zelf als professional te gaan geven. Deze workshop is een perfecte aanvulling op jouw diensten in het begeleiden/coachen van kinderen, jongeren en hun opvoeders of een goede start om contacten met jouw doelgroep op te bouwen. Tevens is de workshop op diverse manieren in te zetten zoals ouderavonden, themabijeenkomsten, huiskamerworkshops, infomarkten, enz. zodat je altijd een vorm kunt kiezen die bij jou of je organisatie past.
TRAIN DE TRAINER IS INCLUSIEF

 

 • Een compleet programma voor een 3-delige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ voor opvoeders.
 • Een compleet programma voor een introductieworkshop. Deze is in te zetten op ouderavonden en diverse themabijeenkomsten.
 • Peuter- en pubermodule t.w.v. 70 euro.
 • Het lekker-in-je-vel spel t.w.v. 11,95 euro.
 • Een hand-out voor je introworkshops.
 • Diverse pr-materialen: logo, flyer en poster van SOS waarin je je eigen gegevens kunt zetten, zodat je direct kunt starten met de werving t.w.v. 150 euro.
 • Alle benodigde werkmaterialen voor de workshop. Je kunt dus echt direct van start.
 • Vermelding op deze website als aanbieder van deze workshops.
 • Certificaat.
 • 1e Jaar gratis lidmaatschap.
INVESTERING

397,- euro incl. alle benodigde materialen en incl. koffie/thee/water met lekkers en een goed verzorgde lunch.

Na het 1e jaar betaal je 95,- euro per jaar licentiekosten voor het gebruik van de methodiek. Dit is inclusief gratis alle nieuwe updates, 24/7 ondersteuning, vermelding op de website en korting op de inspiratiedagen.

ACCREDITATIES
Deze training is door SKJ geaccrediteerd met 9 punten.
PAKKET KORTING

Wanneer jij je aanmeldt voor de 2-daagse training én de train-de-trainer tegelijkertijd, dan is jouw investering 750,- euro i.p.v. van 844,- euro (btw vrij).

Wanneer jij je aanmeldt voor de online training én de train-de-trainer tegelijkertijd, dan is jouw investering 594,- euro i.p.v. 694,- euro (incl. btw).

Wil je hier gebruik van maken, meld je dan aan voor de training van jouw keuze en vink de optie ‘incl. train-de-trainer’ aan.

DATA 2020

5 juni

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

25 september

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

INCOMPANY

TRAINING en workshops OP LOCATIE

Incompany trainingen op locatie zijn uiteraard ook mogelijk. Zo verzorgden wij trainingen en workshops bij diverse kinder- en gastouderopvang organisaties en onderwijsinstellingen, zowel primair als voorgezet. Bijvoorbeeld voor de gemeente Rotterdam, Gilde opleidingen Limburg, Graafschap college, De Beweegbasis.nl, Hogeschool Rotterdam Pabo en lerarenopleiding en Pedagogiekcommissie van de VSPVU Amsterdam.

Bij incompany trainingen wordt er uiteraard gekeken naar specifieke wensen en vragen vanuit de organisatie en besteden we tijdens de training direct aandacht aan de implementatie van het geleerde in de praktijk als organisatie. De training wordt afgesloten met concrete aanknopingspunten voor beleid en invoering.

Mogelijkheden die wij op dit moment bieden zijn:

– Training SOS kinderen en emoties (algemeen)

– Training SOS kinderen en emoties op school

– Training SOS kinderen en emoties in de kinderopvang

– Training SOS kinderen en emoties op de BSO

– Training SOS kinderen en emoties op de zorgboerderij

De training SOS kinderen en emoties richt zich  op de leeftijd van 0-12 jaar in algemene zin en is daardoor voor vele doeleinden geschikt, de overige trainingen richten zich specifiek op die leeftijd en werksetting. In de training voor de zorgboerderij is specifiek aandacht voor kinderen, jongeren en jong – volwassenen met een (cognitieve) beperking.

Tevens is er in ons team specifieke kennis aanwezig over de ontwikkeling van emoties bij pubers.

Denk je dat SOS de medewerkers van jouw organisatie kan inspireren of nascholen over kinderen en emoties? Neem contact op voor het boeken van een interessante workshop, themabijeenkomst of volledige training.