TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS

voor iedereen die met kinderen/ouders werkt

In de training SOS kinderen en emoties ontwikkel je jouw vaardigheden in het omgaan met en begeleiden van kinderen en/of hun ouders met hun emoties. Na deze training kun je als vervolg het train-de-trainer programma volgen. Je krijgt dan een compleet pakket aangeboden waarmee je zelf SOS workshops kunt verzorgen voor (aanstaande) ouders van baby’s, kinderen en pubers.

TRAINING SOS KINDEREN EN EMOTIES

HELDERE INFO, PRAKTISCHE TOOLS OM KINDEREN EN/OF OUDERS TE COACHEN

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

Deze training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt (of opfrist) in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Deze training is ook online te volgen. Je krijgt daarbij de cursusmap en gids thuis gestuurd en na het inleveren van de opdrachten volgt er een (online) eindgesprek waarna je het certificaat ontvangt bij beoordeling met minimaal voldoende.

Deze training is ook als incompany training te boeken op locatie en zeer geschikt voor o.a. kinderdagverblijven, basisscholen, gastouderbureaus, zorgboerderijen en welzijnsorganisaties. Deze training kent daarnaast diversen varianten, namelijk:

 • Training SOS kinderen en emoties op de BSO
 • Training SOS kinderen en emoties op school
 • Training SOS kinderen en emoties in de kinderopvang
 • Training SOS kinderen en emoties op de zorgboerderij

Voor meer informatie zie ‘incompany.’

WAT BIEDT DEZE TRAINING JOU?

Heldere theorie, praktische tips en handvatten en diverse werkmaterialen die je in jouw werk als professional bij het coachen/begeleiden van kinderen en/of ouders direct kunt toepassen.

 • Welke emoties zijn er?
 • Waarom zijn emoties belangrijk?
 • Wat hebben kinderen te leren?
 • Hoe kan ik als professional daaraan mijn bijdrage leveren?
VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Voor pedagogische professionals zoals kindercoaches, gezinscoaches, leerkrachten, IB-ers, pedagogisch medewerkers, gastouders en gezinshuisouders met minimaal een MBO+ werk- en denkniveau. Iedereen die zijn vak serieus neemt, het kind centraal stelt, maatwerk wil leveren en daarbij zijn eigen vaardigheden ten aanzien van emoties wil ontwikkelen of opfrissen.

PROGRAMMA LIVE TRAINING

De training bestaat uit 2 dagen van 7 uur waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, waardoor je het geleerde direct eigen maakt. Je krijgt thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. De studiebelasting hiervoor is ongeveer 3 uur. Tijdens de training is er ruim tijd voor vragen en voorbeelden uit je eigen praktijk.

PROGRAMMA ONLINE TRAINING

De training bestaat uit 7 videolessen waarin alle theorie helder en duidelijkheid wordt uitgelegd middels een powerpointpresentatie.
Na betaling krijg je direct toegang en kun je aan de slag op een moment dat het jou uitkomt. De training is te volgen vanaf je telefoon, tablet of pc.

Je krijgt de reader en ‘De gids over emoties bij kids’ thuis gestuurd.

Je hebt 4 maanden de tijd om de training af te ronden. Je levert hiervoor je eindopdracht in per mail en plant een afrondend gesprek in met een trainer van SOS kinderen en emoties voor het verkrijgen van je certificaat. Tijdens dit eindgesprek is er alle ruimte voor jouw vragen n.a.v. de training.

DE LIVE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 Uur deskundige training.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen.
 • Complete verzorging: koffie/thee/water en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het voldoende uitvoeren van de opdrachten.
DE ONLINE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 4 Maanden toegang tot online omgeving met 7 uitgebreide videolessen.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen.
 • 1 Op 1 eindgesprek (online) met een van de trainers van SOS kinderen en emoties.
 • Certificaat bij tijdig inleveren en met voldoende beoordeelde eindopdracht.
 • Alle materialen worden thuis gestuurd.
INVESTERING LIVE TRAINING

447,- euro btw vrij.

Termijnbetaling is mogelijk. Neem hiervoor contact op via adm@sos-kinderenenemoties.nl.

Mocht de training geannuleerd worden wegens te weining deelnemers, dan ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training hierover bericht. Bij annulering van de training kun je kiezen voor deelname op andere datum/locatie, deelname online training of terugbetaling. Bij keuze terugbetaling wordt het cursusgeld binnen 2 weken teruggestort.

PAKKETKORTING

Wanneer je je aanmeldt voor de training van SOS kinderen en emoties én een van de train de trainer programma’s tegelijkertijd, dan is jouw investering 750,- euro i.p.v. van 844,- euro (btw vrij).

Wil je hier gebruik van maken, meld je dan aan voor de training van jouw keuze en vink de optie ‘incl. train-de-trainer’ aan.

FLYER
Download hier de flyer van deze training.
SOS KINDEREN EN EMOTIES WERKMATERIALEN
Er is door Semmie sprekend spel en training een pakket van materialen samengesteld dat uitstekend past bij onze trainingen. Door de samenstelling ontvang je een mooie korting. Met deze producten kom je goed beslagen ten ijs. Neem snel een kijkje!

LIVE TRAININGEN 2021

21 april + 19 mei

Live online door Susan van Asten

22 september en 20 oktober

Live online door Susan van Asten

1 en 29 oktober

Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland) door Frieda Verhage

12 en 26 november

Sevenum (Limburg) door Christel Lubse

LIVE TRAININGEN 2022

19 februari + 12 maart

Cuijck/Boxmeer door Wendy Coppelmans

23 maart + 20 april

Live online door Susan van Asten

17 mei + 14 juni

Haastrecht door Danny Bras

17 september + 8 oktober

Alphen ad Rijn door Frieda Verhage

30 september + 4 november

Zevenaar door Verena Elfring

5 oktober + 2 november

Live online door Susan van Asten

ONLINE TRAINING

Na aanmelden kun je direct van start.

Komt dit niet uit? Geef dan na aanmelding je gewenste startdatum door.

TRAIN DE TRAINER SOS KINDEREN EN EMOTIES

LEER WORKSHOPS VERZORGEN VOOR OUDERS/VERZORGERS

Deze training kun je alleen volgen ná de basistraining (zie hierboven).
Zoals kinderen nog moeten leren omgaan met emoties, zo hebben veel ouders/verzorgers nog te leren omgaan met de emoties van kinderen. En veel ouders willen dit ook leren! Hoe fijn is het om hen handvatten aan te reiken waarmee ze met meer begrip en compassie kunnen reageren én het kind kunnen helpen bij het leren hanteren van emoties.

Heb jij de training SOS kinderen en emoties gevolgd (live of online) en wil je graag workshops, presentaties en/of themabijeenkomsten voor ouders gaan verzorgen? Dan ben je van harte welkom bij dit train de trainer programma. Na afloop word je als SOS aanbieder op deze website vermeld.

Wat biedt deze train de trainer jou?
 • Een waardevolle en inspirerende tool om ouders/opvoeders concrete handvatten te geven in het omgaan met emoties van kinderen.
 • Een tool om jezelf te profileren bij diverse instanties zoals scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, centra voor jeugd & gezin, enz.
 • Een tool om een vertrouwensrelatie op te bouwen met ouders/opvoeders, waarna ze vanuit dit vertrouwen eerder een beroep op je zullen doen voor individuele coaching of andere diensten.
VOOR WIE IS DEZE TRAIN DE TRAINER GESCHIKT?

Voor professionals die de training SOS kinderen en emoties hebben gevolgd (live of online) en daarbij zelf workshops en themabijeenkomsten voor ouders willen verzorgen. Deze training is geschikt wanneer je beschikt over een HBO werk- en denk niveau.

PROGRAMMA

Je voorbereiding bestaat uit het volgen van de (online) training van SOS kinderen en emoties. De studiebelasting hiervan bedraagt ongeveer 14 uur (online) tot 17 uur (live).

De training bestaat uit één dag van 7 uur (inclusief een uur pauze). In deze training wordt alle kennis en ervaring met deze succesvolle formule overgedragen middels een concreet programma waar je direct mee aan de slag kunt. We gaan interactief aan de slag met de workshop ‘SOS kinderen en emoties’. Door deze workshop zelf te ervaren en met elkaar inspiratie uit te wisselen, ben je na afloop in staat om deze workshop zelf als professional te gaan geven. Deze workshop is een perfecte aanvulling op jouw diensten in het begeleiden/coachen van kinderen, jongeren en hun opvoeders of een goede start om contacten met jouw doelgroep op te bouwen. Tevens is de workshop op diverse manieren in te zetten zoals ouderavonden, themabijeenkomsten, huiskamerworkshops, infomarkten, enz. zodat je altijd een vorm kunt kiezen die bij jou of je organisatie past.

TRAIN DE TRAINER IS INCLUSIEF

 

 • Een compleet programma voor een 3-delige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ voor opvoeders.
 • Een compleet programma voor een introductieworkshop. Deze is in te zetten op ouderavonden en diverse themabijeenkomsten.
 • Peuter- en pubermodule á 70 euro.
 • Het lekker-in-je-vel spel á 12,95 euro (wanneer je geen andere train de trainer hebt gevolgd).
 • Een hand-out voor je introworkshops.
 • Diverse pr-materialen zoals logo, flyer en poster van SOS waarin je je eigen gegevens kunt zetten, zodat je direct kunt starten met de werving.
 • Alle benodigde werkmaterialen voor de workshop. Je kunt dus echt direct van start.
 • Vermelding op deze website als aanbieder van deze workshops.
 • Certificaat.
 • 1e Jaar gratis lidmaatschap á 95,- euro.
INVESTERING

397,- euro btw vrij.

Na het 1e jaar betaal je 95,- euro per jaar licentiekosten voor het gebruik van de methodiek. Dit is inclusief gratis alle nieuwe updates, 24/7 ondersteuning, vermelding op de website en korting op de inspiratiedagen.

PAKKET KORTING

Wanneer jij je aanmeldt voor de training én de train de trainer samen, dan is jouw investering 750,- euro i.p.v. van 844,- euro (btw vrij).

Wil je hier gebruik van maken, meld je dan aan voor de SOS training van jouw keuze en vink de optie ‘incl. train de trainer’ aan.

DATA 2021

29 januari

live online door Susan van Asten

12 maart

live online door Susan van Asten

18 juni live

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

24 september

Live online door Susan van Asten

27 november

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

TRAIN DE TRAINER SOS KINDEREN EN EMOTIES VOOR AANSTAANDE OUDERS

LEER WORKSHOPS VERZORGEN VOOR (AANSTAANDE) OUDERS

Deze training kun je alleen volgen na de basistraining, live of online (zie bovenaan deze pagina).
Ter voorbereiding op het aanstaande ouderschap en het maken van een goede start op sociaal emotioneel gebied zijn de workshops ‘SOS kinderen en emoties voor aanstaande ouders’ en ‘SOS baby’s en emoties’ ontwikkeld. Door middel van deze workshops:

 • Worden ouders bewust(er) van emoties van zichzelf en hun baby.
 • Krijgen ouders meer inzicht in de ontwikkeling van hun baby voor, tijdens en na de bevalling.
 • Worden ouders zich bewust(er) van het belang van zelfzorg en de veranderende partnerrelatie.
 • Krijgen ouders concrete tools en tips die ze direct kunnen toepassen in de omgang met zichzelf, met elkaar en hun baby.
 • Groeit het zelfvertrouwen en versterkt het een positief zelfbeeld.

Dit bereiken we door op laagdrempelige en toegankelijke wijze heldere informatie, oefeningen en opdrachten te geven, zodat ouders hun baby en zichzelf beter begrijpen en daardoor beter kunnen inspelen op de behoeftes van hun baby én zichzelf.
Deze workshops zijn te verzorgen voor ouders die een kindje verwachten en voor ouders met een kindje in de leeftijd van 0-1 jaar.

Heb jij een passie voor ouders die een kindje verwachten en/of baby’s en wil jij graag deze workshops voor (aanstaande) ouders verzorgen, dan ben je van harte welkom bij ons train de trainer programma. Ter voorbereiding volg je de (online) training van SOS kinderen en emoties, zodat de visie en uitgangspunten van SOS voor jou helemaal helder zijn. Daarna volg je de train de trainer dag waarin je het programma toegelicht krijgt en zelf de workshop gaat ervaren, zodat je daarna in staat bent om zelf deze waardevolle workshops te verzorgen.

Wat biedt deze train de trainer jou?
 • Een waardevolle en inspirerende tool om (aanstaande) ouders bewust te maken en concrete handvatten te geven in het omgaan met de eigen emoties en de emoties van hun baby zowel voor, tijdens als na de bevalling.
 • Een programma voor een workshop voor ouders die een kindje verwachten, een programma voor een workshop voor ouders met een baby (0-1 jaar) en een programma voor een themabijeenkomst.
 • Een tool om jezelf te profileren bij diverse instanties, zoals verloskundigenpraktijken, GGD, centra voor jeugd & gezin, enz.
 • Een tool om een vertrouwensrelatie op te bouwen met ouders, waarna ze vanuit dit vertrouwen eerder een beroep op je zullen doen voor individuele coaching/begeleiding of andere diensten.
VOOR WIE IS DEZE TRAIN DE TRAINER GESCHIKT?

Voor professionals die reeds enige ervaring hebben met de doelgroep zwangeren en/of baby’s en zich comfortabel voelen om met groepen te werken. Deze training is geschikt wanneer je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.

PROGRAMMA

Je voorbereiding bestaat uit het volgen van de (online) training van SOS kinderen en emoties. De studiebelasting hiervan bedraagt ongeveer 14 uur (online) tot 17 uur (live).

De train de trainer bestaat uit één dag van 7 uur (inclusief een uur pauze). In deze training wordt het complete programma met jou doorgelopen en ervaar je zelf de diverse oefeningen en opdrachten. Door deze workshop zelf te ervaren en met elkaar inspiratie uit te wisselen, ben je na afloop in staat om deze workshop zelf als professional te gaan geven. Deze workshop is een perfecte aanvulling op jouw diensten in het begeleiden/coachen van aanstaande ouders en ouders met kinderen in de leeftijd van 0-1 jaar.

TRAIN DE TRAINER IS INCLUSIEF
 • Cursusmap met compleet uitgewerkt programma voor een 3-delige workshop ‘SOS kinderen en emoties voor aanstaande ouders’, een programma voor een 3-delige workshop ‘SOS baby’s en emoties’ en een programma voor een themabijeenkomst van 1 á 2 uur, inclusief reader met uitgebreide achtergrondinformatie en hand-out voor je deelnemers.
 • Het lekker-in-je-vel spel á 12,95 euro (wanneer je geen andere train de trainer hebt gevolgd).
 • Diverse pr-materialen zoals logo, flyer en poster van SOS. Zo kun je direct starten met de werving voor deelnemers aan jouw workshop.
 • Alle benodigde werkmaterialen voor de workshop. Je kunt dus echt direct van start.
 • Vermelding op deze website als aanbieder van deze workshops.
 • Certificaat.
 • 1e Jaar gratis lidmaatschap á 95 euro.
 • Toegang tot besloten Facebook-groep met 24/7 ondersteuning voor al jouw vragen en netwerkcontacten met jouw collega’s.
INVESTERING

397,- euro btw vrij.

Na het 1e jaar betaal je 95,- euro per jaar licentiekosten voor het gebruik van de methodiek. Dit is inclusief gratis alle nieuwe updates, 24/7 ondersteuning, vermelding op de website en korting op de inspiratiedagen.

DATA 2021

25 maart

Live online door Ankie Gooren – Vermeeren

4 oktober

live online door Ankie Gooren – Vermeeren

TRAIN DE TRAINER SOS HOOGGEVOELIGE KINDEREN EN EMOTIES

LEER WORKSHOPS VERZORGEN VOOR OUDERS VAN HOOGGEVOELIGE KINDEREN

Deze training kun je alleen volgen na de basistraining, live of online (zie bovenaan deze pagina).

Omdat het brein van een hoogsensitief persoon anders werkt wat inmiddels wetenschappelijk is aangetoond, werken ook emoties anders. En dus ook bij hoogsensitieve kinderen. Ouders merken vaak dat ‘standaard’ adviezen niet werken voor hun kind en zijn daardoor erg zoekende naar wat wel helpt. Met dit workshop programma ben jij deze ouders tot steun. Je geeft heldere en duidelijke  informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt én je legt daarbij uit hoe dit doorwerkt bij emoties. Je biedt ouders praktische tips die ze meteen toe kunnen passen.

Heb jij een passie voor hoogsensitiviteit en het begeleiden van ouders/gezinnen en wil jij graag deze workshop verzorgen, dan ben je van harte welkom bij ons train de trainer programma. Ter voorbereiding volg je de (online) training van SOS kinderen en emoties, zodat de visie en uitgangspunten van SOS voor jou helemaal helder zijn. Daarna volg je de train de trainer dag waarin je het programma toegelicht krijgt en zelf de workshop gaat ervaren, zodat je daarna in staat bent om zelf deze waardevolle workshop te verzorgen.

Wat biedt deze train de trainer jou?
 • Een waardevolle en inspirerende tool om ouders van hoogsensitieve kinderen bewust te maken en concrete handvatten te geven in het omgaan met de emoties van hun kind.
 • Een uitgewerkt programma voor een 4-delige workshop, d.w.z. 4 bijeenkomsten van 2,5 uur.
 • Een tool om een vertrouwensrelatie op te bouwen met ouders, waarna ze vanuit dit vertrouwen eerder een beroep op je zullen doen voor individuele coaching/begeleiding of andere diensten.
VOOR WIE IS DEZE TRAIN DE TRAINER GESCHIKT?

Voor professionals die feeling hebben met het onderwerp hoogsensitiviteit en die daarbij zelf workshops en themabijeenkomsten voor ouders willen verzorgen. Deze training is geschikt wanneer je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.

PROGRAMMA

Je voorbereiding bestaat uit het volgen van de (online) training van SOS kinderen en emoties. De studiebelasting hiervan bedraagt ongeveer 14 uur (online) tot 17 uur (live).

De train de trainer dag bestaat uit één dag van 7 uur (inclusief een uur pauze). In deze training wordt het complete programma met jou doorgelopen en ervaar je zelf de diverse oefeningen en opdrachten. Door deze workshop zelf te ervaren en met elkaar inspiratie uit te wisselen, ben je na afloop in staat om deze workshop zelf als professional te gaan geven. Deze workshop is een perfecte aanvulling op jouw diensten in het begeleiden/coachen van ouders van hoogsensitieve kinderen.

TRAIN DE TRAINER IS INCLUSIEF
 • Cursusmap met compleet uitgewerkt programma voor een 4-delige workshop ‘SOS hooggevoelige kinderen en emoties, inclusief reader met achtergrondinformatie en hand-out voor je deelnemers.
 • Het lekker-in-je-vel spel á 12,95 euro (wanneer je geen andere train de trainer hebt gevolgd).
 • Diverse pr-materialen zoals logo, flyer en poster van SOS. Zo kun je direct starten met de werving voor deelnemers aan jouw workshop.
 • Alle benodigde werkmaterialen voor de workshop. Je kunt dus echt direct van start.
 • Vermelding op deze website als aanbieder van deze workshops.
 • Certificaat.
 • 1e Jaar gratis lidmaatschap á 95 euro.
 • Toegang tot besloten Facebook-groep met 24/7 ondersteuning voor al jouw vragen en netwerkcontacten met jouw collega’s.
INVESTERING

397,- euro waneer je training van SOS kinderen en emoties reeds gevolgd hebt.

Heb je de basistraining nog niet gevolgd, dan kun je je aanmelden inclusief de (online) training van SOS ter voorbereiding. Je betaalt dan geen 844 euro maar 750 euro.

Na het 1e jaar betaal je 95,- euro per jaar licentiekosten voor het gebruik van de methodiek. Dit is inclusief gratis alle nieuwe updates, 24/7 ondersteuning, vermelding op de website en korting op de inspiratiedagen.

DATA 2021

06 NOVEMBER

TE SEVENUM DOOR LEA HENDRIKS

DATA 2022

28 JANUARI

TE OCHTEN DOOR BABETTE VAN DER BEEK

28 MAART

TE GOIRLE DOOR FANNY MÖHLMANN

INCOMPANY

TRAINING en workshops OP LOCATIE

Incompany trainingen op locatie zijn uiteraard ook mogelijk. Zo verzorgden wij trainingen en workshops bij diverse kinder- en gastouderopvang organisaties en onderwijsinstellingen, zowel primair als voorgezet. Bijvoorbeeld voor de gemeente Rotterdam, Gilde opleidingen Limburg, Graafschap college, De Beweegbasis.nl, Hogeschool Rotterdam Pabo en lerarenopleiding en Pedagogiekcommissie van de VSPVU Amsterdam.

Bij incompany trainingen wordt er uiteraard gekeken naar specifieke wensen en vragen vanuit de organisatie en besteden we tijdens de training direct aandacht aan de implementatie van het geleerde in de praktijk als organisatie. De training wordt afgesloten met concrete aanknopingspunten voor beleid en invoering.

Mogelijkheden die wij op dit moment bieden zijn:

 • Training SOS kinderen en emoties (algemeen)
 • Training SOS kinderen en emoties op school
 • Training SOS kinderen en emoties in de kinderopvang
 • Training SOS kinderen en emoties op de BSO
 • Training SOS kinderen en emoties op de zorgboerderij

De training SOS kinderen en emoties richt zich  op de leeftijd van 0-12 jaar in algemene zin en is daardoor voor vele doeleinden geschikt, de overige trainingen richten zich specifiek op die leeftijd en werksetting. In de training voor de zorgboerderij is specifiek aandacht voor kinderen, jongeren en jong – volwassenen met een (cognitieve) beperking.

Tevens is er in ons team specifieke kennis aanwezig over de ontwikkeling van emoties bij pubers.

Denk je dat SOS de medewerkers van jouw organisatie kan inspireren of nascholen over kinderen en emoties? Neem contact op voor het boeken van een interessante workshop, themabijeenkomst of volledige training.