TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS

IN EEN ORGANISATIE OF MET EEN EIGEN BEDRIJF

SOS kinderen en emoties biedt twee soorten trainingen. In de 2-daagse basistraining ontwikkel je jouw vaardigheden in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties. Na de basistraining kun je als vervolg het train-de-trainer programma volgen. Je krijgt dan een compleet pakket aangeboden waarmee je zelf SOS workshops kan verzorgen.

2-DAAGSE BASISTRAINING

max. 14 deelnemers

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

De 2-daagse basistraining biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Wat biedt deze training jou?
De basistraining geeft je theorie, tips, handvatten en werkmaterialen die je in jouw werk als professional direct kunt toepassen.

 • Welke emoties zijn er?
 • Waarom zijn emoties belangrijk?
 • Wat hebben kinderen te leren?
 • Hoe kan ik als professional daaraan mijn bijdrage leveren?
VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?
Voor pedagogische professionals zoals kindercoaches, gezinscoaches, leerkrachten, IB-ers, pedagogisch medewerkers, gastouders en gezinshuisouders. Maar ook bijvoorbeeld voor medewerkers ‘toegang’ van de gemeente. Iedereen die zijn vak serieus neemt, het kind centraal stelt, maatwerk wil leveren en daarbij zijn eigen vaardigheden ten aanzien van emoties wil ontwikkelen.
PROGRAMMA
De training bestaat uit 2 dagen van 10:00 tot 17:00 uur (inclusief een uur pauze) waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, waardoor je het geleerde direct eigen  maakt. Je krijgt thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. Tijdens de training is er ruim tijd voor vragen en voorbeelden uit je eigen praktijk.
DEZE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 uur deskundige training.
 • Uitgebreid naslagwerk met alle theorie.
 • De gids over emoties bij kids (t.w.v. 9,95 euro)
 • Diverse toepasbare materialen voor in je werk.
 • 2 unieke emotiespellen voor (jonge) kinderen.
 • Complete verzorging: koffie/thee/water en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het uitvoeren van de opdrachten.
INVESTERING 2018
299 euro ex. btw (361,79 euro incl. btw) en incl. alle materialen en verzorging.

Vanaf 2019 wordt de prijs verhoogd naar € 447,- excl. btw (€ 540,87 incl. btw).

ACCREDITATIES
De training is door SKJ en Registerplein geaccrediteerd met 16 punten.
PAKKETKORTING
Wanneer jij je aanmeldt voor de 2-daagse training én de train-de-trainer tegelijkertijd, dan is jouw investering 550,- euro i.p.v. van 598,- euro (665,50 euro i.p.v. 723,58 euro incl. btw).

Wil je hier gebruik van maken, meld je dan aan voor de 2-daagse basistraining van jouw keuze en vink de optie ‘incl. train-de-trainer’ aan.

Vanaf 2019 wordt de pakketprijs € 750,- (korting van € 94,-).

DATA 2018

12 oktober en 2 november

Rijswijk door Joyce Boot

27 oktober en 10 november

Linden (nabij Cuijk) door Wendy Coppelmans

29 oktober en 19 november

Venlo-Boekend door Chantal Berends

2 en 23 november

Nieuweschoot (nabij Heerenveen) door Sandra Smits

9 en 30 november

Amersfoort door Renske Gerritse

16 november en 7 december

oirschot door christel lubse

17 november en 8 december

lanaken (belgië) door chantal berends

14 december  en 25 januari

Zevenaar door Verena Elfring

DATA 2019

23 februari en 16 maart

Lanaken (Belgie) door Chantal Berends

22 maart 12 april

Oirschot (Noord-Brabant) door Christel Lubse

08 maart en 29 maart

Heerenveen (Friesland) door Sandra Smits

16 maart en 06 april

Linden (Noord-Brabant) door Wendy Coppelmans

23 maart en 13 april

Castricum (Noord-Holland), door Joyce Boot

16 mei en 06 juni

Benschop (Utrecht)door Danny Bras

22 mei en 26 juni

Heeten (Overijssel) door Verena Elfring

20 september en 11 oktober

Wassenaar, (Zuid-Holland) door Frieda Verhage

04 oktober en 25 oktober

Venlo (Limburg) door chantal Berends

05 oktober en 02 november

Zevenaar (Gelderland) door Verena Elfring

01 november en 22 november

Amersfoort (Utrecht) door Renske Gerittse

08 november en 29 november

Antwerpen (België) door Christel Lubse

08 november en 29 november

Groningen, plaats n.t.b. door Sandra Smits

TRAIN-DE-TRAINER

MAX. 14 deelnemers

Zoals kinderen nog moeten leren omgaan met emoties, zo hebben veel opvoeders nog te leren omgaan met de emoties van kinderen. En veel ouders willen dit ook leren! Hoe fijn is het om opvoeders handvatten aan te reiken waarmee ze met meer begrip en compassie kunnen reageren én het kind kunnen helpen bij het leren hanteren van emoties.

Heb jij de basistraining ‘SOS kinderen en emoties’ gevolgd en wil je graag workshops, presentaties en/of themabijeenkomsten voor ouders/opvoeders of  professionals gaan verzorgen? Dan ben je van harte welkom bij dit train-de-trainer programma. Na afloop word je als SOS trainer op deze website vermeld.

Wat biedt deze train-de-trainer jou?
 • Een waardevolle en inspirerende tool om ouders en professionals concrete handvatten te geven in het omgaan met emoties van kinderen.
 • Een tool om jezelf te profileren bij diverse instanties zoals scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, centra voor jeugd & gezin, enz.
 • Een tool om een vertrouwensrelatie op te bouwen met ouders en professionals, waarna ze vanuit dit vertrouwen eerder een beroep op je zullen doen voor individuele coaching of andere diensten.
VOOR WIE IS DEZE TRAIN-DE-TRAINER GESCHIKT?
Voor professionals die de basistraining ‘SOS kinderen & emoties’ hebben gevolgd en die graag zelf workshops willen gaan geven aan opvoeders, zowel ouders als professionals.

Kindertherapeuten die een volledig afgeronde HBO opleiding tot kindertherapeut hebben afgerond, kunnen in aanmerking komen voor vrijstelling van de basistraining. Neem hiervoor contact met ons op.

PROGRAMMA
De training bestaat uit één dag van 7 uur (inclusief een uur pauze). In deze training wordt alle kennis en ervaring met deze succesvolle formule overgedragen middels een concreet programma waar je direct mee aan de slag kunt. We gaan interactief aan de slag met de workshop ‘SOS kinderen en emoties’. Door deze workshop zelf te ervaren en met elkaar inspiratie uit te wisselen, ben je na afloop in staat om deze workshop zelf als professional te gaan geven. Deze workshop is een perfecte aanvulling op jouw diensten in het begeleiden/coachen van kinderen, jongeren en hun opvoeders of een goede start om contacten met jouw doelgroep op te bouwen. Tevens is de workshop op diverse manieren in te zetten zoals ouderavonden, themabijeenkomsten, huiskamerworkshops, infomarkten, enz. zodat je altijd een vorm kunt kiezen die bij jou of je organisatie past.
TRAIN-DE-TRAINER IS INCLUSIEF
 • Een compleet programma voor een 3-delige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ voor opvoeders.
 • Een compleet programma voor een introductieworkshop. Deze is in te zetten op ouderavonden en diverse themabijeenkomsten.
 • Het lekker-in-je-vel spel t.w.v. 11,95 euro.
 • Een hand-out voor je introworkshops.
 • Diverse pr-materialen: logo, flyer en poster van SOS waarin je je eigen gegevens kunt zetten, zodat je direct kunt starten met de werving (t.w.v. 150 euro).
 • Alle benodigde werkmaterialen voor de workshop. Je kunt dus echt direct van start.
 • Vermelding op deze website als aanbieder van deze workshops (wanneer je voldoet aan de voorwaarden).
 • Certificaat.
 • 1e Jaar gratis lidmaatschap.

Vanaf 2019 peuter- en puber module.

INVESTERING
€ 299,- excl. btw (361,79 euro incl. btw), incl. alle benodigde materialen en incl. koffie/thee/water met lekkers en een goed verzorgde lunch. Daarnaast betaal je na het eerste jaar een bijdrage van € 95,- (ex. btw) per jaar voor nieuwe updates, 24/7 ondersteuning, vermelding op de website en korting op de inspiratiedagen.

Vanaf 2019 wordt de prijs verhoogd naar € 397,- excl. btw (€ 480,37 incl. btw).

BONUS: ONLINE PROGRAMMA
Deelnemers die zich na 1 januari 2018 ingeschreven hebben, krijgen exclusief het online programma ‘Emoties? Poeh!’ erbij cadeau t.w.v. € 247,-. Middels dit programma kun je alle informatie over kinderen en emoties terugkijken en luisteren, zodat jij je de informatie ook echt eigen kunt maken! Daarnaast biedt dit programma nog veel meer extra informatie, zodat je goed beslagen ten ijs komt.
PAKKET KORTING
Wanneer jij je aanmeldt voor de 2-daagse training én de train-de-trainer tegelijkertijd, dan is jouw investering 550,- euro i.p.v. van 598,- euro (665,50 euro i.p.v. 723,58 euro incl. btw).

Wil je hier gebruik van maken, meld je dan aan voor de 2-daagse basistraining van jouw keuze en vink de optie ‘incl. train-de-trainer’ aan.

Vanaf 2019 wordt de pakketprijs € 750,- excl. btw (korting van € 94,-).

DATA 2018

24 november (vol)

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

22 december

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

DATA 2019

24 mei

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

06 juli

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

13 december

Sevenum (Limburg) door Susan van Asten

INCOMPANY

TRAINING en workshops OP LOCATIE

Incompany trainingen op locatie zijn uiteraard ook mogelijk. Zo verzorgden wij trainingen en workshops bij diverse kinder- en gastouderopvang organisaties en onderwijsinstellingen, zowel primair als voorgezet. Bijvoorbeeld voor de gemeente Rotterdam, Gilde opleidingen Limburg, Graafschapscollege Doetinchem, De Beweegbasis.nl, Hogeschool Rotterdam Pabo en lerarenopleiding en Pedagogiekcommissie van de VSPVU Amsterdam.

Denk je dat SOS de medewerkers van jouw organisatie kan inspireren of nascholen over kinderen en emoties? Neem contact op voor het boeken van een interessante workshop, themabijeenkomst of volledige training.