TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS

jeugd- en gezinsprofessionals, onderwijs, kinderopvang

In de training SOS kinderen en emoties ontwikkel je jouw vaardigheden in het omgaan met en begeleiden van kinderen en/of hun ouders met hun emoties. Voor ieder werkveld is er een training op maat. Na deze training kun je als vervolg een train de trainer programma volgen voor het verzorgen van ouderworkshops.

Wil je aan de slag met je eigen emoties? Dan is er voor jou het jaartraject. Een diepgaand persoonlijk ontwikkelprogramma.

TRAINING SOS KINDEREN EN EMOTIES

voor de jeugd- en gezinsprofessional

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen en ouders. De combinatie van gedrag en onderliggende problematiek zorgt regelmatig voor heftige emoties. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

We zoeken bij ongewenst gedrag vaak naar dieper liggende oorzaken en vergeten daarbij nogal eens de basis. Weet het kind en z’n ouders wat emoties zijn en waarom ze zo belangrijk voor ons zijn? Weten kind en ouders wat een emotie wil vertellen en waar heftige reacties in gedrag vandaan komen? Zijn kind en ouders zich bewust van behoeften die een rol spelen bij emoties en hoe deze te ontdekken? Hebben kind en ouders de tools om juist in de dagelijks ervaringen op een gezonde manier op emoties te reageren en er uiting aan te geven?

Onze training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt (of opfrist) in het coachen/begeleiden van kinderen en hun ouders in het op een gezonde manier omgaan met emoties. We maken hierbij veel gebruik van visuele middelen en metaforen die zorgen dat je de informatie op heldere wijze kunt overbrengen en aanreiken. Ook krijg je diverse spel- en werkmaterialen waarmee je interventies voor ouder en kind visueel kunt maken en concrete vaardigheden kunt aanleren. Ouders voelen zich hierdoor (weer) bekwaam en ontwikkelen zelfvertrouwen en kinderen groeien op in een veilig sociaal emotioneel klimaat omdat ze beter gezien worden in hun behoeften en geholpen worden in hun ontwikkelingsproces.

De training is ontwikkeld door mensen uit de praktijk met ruime ervaring. Ieder jaar wordt de training aangescherpt met actuele ontwikkelingen en nieuwe kennis.

De training is zowel live op locatie, live online als volledig online te volgen.

Interesse in deze training als teamtraining/incompany? Neem dan contact op. We bespreken graag uw wensen om vervolgens een offerte op maat te maken.

Kijk hier voor reviews.

WAT BIEDT DEZE TRAINING?

Heldere theorie, praktische tips en handvatten en diverse werkmaterialen die je in jouw werk als professional bij het coachen/begeleiden van kinderen en/of ouders direct kunt toepassen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Voor jeugd- en gezinsprofessionals, ambulant begeleiders, gezinshuisouders, kindertherapeuten en -coaches, gezinscoaches en pedagogen met een HBO werk- en denkniveau. Iedereen die zijn vak serieus neemt, het kind centraal stelt, maatwerk wil leveren, in staat is op eigen gedrag en emoties te reflecteren en daarbij zijn eigen vaardigheden ten aanzien van emoties verder wil ontwikkelen of aanscherpen.

PROGRAMMA LIVE TRAINING

De training bestaat uit 2 dagen van 7 uur waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, waardoor je het geleerde direct eigen maakt. Je krijgt thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. De studiebelasting hiervoor is ongeveer 3 uur. Tijdens de training is er ruim tijd voor vragen en voorbeelden uit eigen praktijk.

DE LIVE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 Uur deskundige training.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen (downloads).
 • Complete verzorging: koffie/thee/water en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het voldoende en tijdig uitvoeren van de opdrachten.
PROGRAMMA ONLINE TRAINING

De training bestaat uit 7 videolessen waarin alle theorie helder en duidelijkheid wordt uitgelegd middels een powerpointpresentatie. Je kunt de video’s zo vaak bekijken en beluisteren als je wilt. Tijdens de videolessen krijg je diverse opdrachten waardoor je de informatie direct verwerkt.

Je hebt 4 maanden de tijd om de training af te ronden. Je levert hiervoor je eindopdracht in per mail en plant een afrondend gesprek in met een trainer van SOS kinderen en emoties voor het verkrijgen van je certificaat. Tijdens dit eindgesprek is er alle ruimte voor jouw vragen n.a.v. de training en gaan we verder de diepte in waar nodig.

Na betaling krijg je direct toegang en kun je aan de slag op een moment dat het jou uitkomt. De training is te volgen vanaf je telefoon, tablet of pc.

DE ONLINE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 4 Maanden toegang tot online omgeving met 7 uitgebreide videolessen.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen (downloads).
 • 1 Op 1 eindgesprek (online) met een van de trainers van SOS kinderen en emoties.
 • Certificaat bij tijdig inleveren en met voldoende beoordeelde eindopdracht.
 • Cursusmaterialen en certificaat worden thuis gestuurd.
INVESTERING

Zowel de live als de online training kosten 447,- euro. Kies de manier die bij jou past!

Per 1 januari 2022 wordt de prijs verhoogd naar 497,- euro. Bij inschrijven voor een training in 2022 vóór 31 december 2021 kun je nog deelnemen voor de prijs van 2021 (447 euro).

Termijnbetaling is mogelijk. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

Mocht de live training geannuleerd worden wegens te weining deelnemers, dan ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training hierover bericht. Bij annulering van de training kun je kiezen voor deelname op andere datum/locatie, deelname online training of terugbetaling. Bij keuze terugbetaling wordt het cursusgeld binnen 2 weken teruggestort.

SOS KINDEREN EN EMOTIES WERKMATERIALEN
Er is door Semmie sprekend spel en training een pakket van materialen samengesteld dat uitstekend past bij onze trainingen. Door de samenstelling ontvang je een mooie korting. Met deze producten kom je goed beslagen ten ijs. Neem snel een kijkje!

LIVE TRAININGEN 2022

16 maart + 13 april

Zevenaar door Verena Elfring

30 maart + 20 april

Sevenum door Joyce Verhaegh

26 maart + 14 april (toegankelijk voor ieder werkveld)

Balen (België) door Christel Vanderheyden

5 oktober + 2 november

Sevenum door Joyce Verhaegh

ONLINE TRAINING

Na aanmelden kun je direct van start.

Komt dit niet uit? Geef dan na aanmelding je gewenste startdatum door.

TRAINING SOS KINDEREN (PUBERS) EN EMOTIES

voor het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag in de klas of op het speelplein dat niet altijd gewenst is. Voor jou als leerkracht/docent maakt het een verschil wanneer je weet welke functies er bij emoties horen. Daardoor kijk je anders naar het gedrag dat een leerling laat zien en begrijp je het gedrag veel beter. We leren je kijken naar de behoefte van de leerling waardoor je het gedrag kunt veranderen.

Leren omgaan met emoties hoort bij de ontwikkeling van een kind. Daarnaast is weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt een belangrijk aspect van welbevinden. Een kind dat weet heeft van zijn gevoelens en emoties kan er ruimte aan geven in plaats van ze te verdringen of af te reageren. En daarbij heb jij als leerkracht/docent een belangrijke rol. Kinderen brengen immers veel tijd door op school. Daarbij zijn emoties altijd aanwezig, elke dag weer. Leren omgaan met emoties is niet iets wat je in een project of half uur sociaal emotionele ontwikkeling op je lesrooster wegzet. Het is iets dat altijd om aandacht vraagt. Het liefst als doorgaande leerlijn en vanuit een zelfde visie die door alle leerkrachten op school gedragen wordt. Dit vraagt om een gezonde basishouding van de leerkracht zelf in het omgaan met en reageren op emoties. En dat dit niet altijd gemakkelijk is, dat begrijpen wij maar al te goed.

Daarom verzorgen wij trainingen waarbij bewustwording van jezelf als professional centraal staat. Jij bent namelijk het instrument en daarmee het voorbeeld waar kinderen van leren. En daarnaast bieden we concrete en praktische tools en werkmaterialen die je direct in de klas kunt toepassen, zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden en veel tijd hoeft te stoppen in het vertalen van het geleerde naar de kinderen toe. Dat hebben wij al voor je gedaan.

Onze training is ontwikkeld door mensen uit het onderwijs en wordt ook door hen verzorgd. De training is zowel live op locatie, live online als volledig online te volgen.

Voor het voortgezet onderwijs is de training alleen mogelijk als incompany training.

Interesse in deze training op uw school? Neem dan contact op. We bespreken graag uw wensen om vervolgens een offerte op maat te maken.

In samenwerking met WerkendLeren hebben we tevens een Licentietraining voor het onderwijs ontwikkeld. Hierin wordt de IB-er of een andere aandachtsfunctionaris getraind om deze methodiek te implementeren op school. De IB-er kan hiermee de collega’s zelf trainen middels een workshop en ouderavonden verzorgen. Voor meer informatie, kijk hier.

Kijk hier voor reviews.

Workshops over emoties kinderen
WAT BIEDT DEZE TRAINING?

Heldere theorie, praktische tips en handvatten en diverse werkmaterialen die je in jouw werk als leerkracht/docent direct kunt toepassen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Voor leerkrachten in het regulier en speciaal onderwijs die hun vak serieus nemen, het kind centraal stellen, in staat zijn op eigen gedrag en emoties te reflecteren en daarbij hun eigen vaardigheden ten aanzien van emoties verder willen ontwikkelen.

PROGRAMMA LIVE TRAINING

De training bestaat uit 2 dagen van 7 uur waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, waardoor je het geleerde direct eigen maakt. Je krijgt thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. De studiebelasting hiervoor is ongeveer 3 uur. Tijdens de training is er ruim tijd voor vragen en voorbeelden uit eigen praktijk.

DE LIVE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 Uur deskundige training.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen (downloads).
 • Complete verzorging: koffie/thee/water en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het voldoende en tijdig uitvoeren van de opdrachten.
PROGRAMMA ONLINE TRAINING

De training bestaat uit 7 videolessen waarin alle theorie helder en duidelijkheid wordt uitgelegd middels een powerpointpresentatie. Je kunt de video’s zo vaak bekijken en beluisteren als je wilt. Tijdens de videolessen krijg je diverse opdrachten waardoor je de informatie direct verwerkt. 

Je hebt 4 maanden de tijd om de training af te ronden. Je levert hiervoor je eindopdracht in per mail en plant een afrondend gesprek in met een trainer van SOS kinderen en emoties voor het verkrijgen van je certificaat. Tijdens dit eindgesprek is er alle ruimte voor jouw vragen n.a.v. de training.

Na betaling krijg je direct toegang en kun je aan de slag op een moment dat het jou uitkomt. De training is te volgen vanaf je telefoon, tablet of pc. 

DE ONLINE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 4 Maanden toegang tot online omgeving met 7 uitgebreide videolessen.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen (downloads).
 • 1 Op 1 eindgesprek (online) met een van de trainers van SOS kinderen en emoties.
 • Certificaat bij tijdig inleveren en met voldoende beoordeelde eindopdracht.
 • Cursusmaterialen en certificaat worden thuis gestuurd.
INVESTERING

Zowel de live als de online training kosten 447,- euro. Kies de manier die bij jou past!

Per 1 januari 2022 wordt de prijs verhoogd naar 497,- euro. Bij inschrijven voor een training in 2022 vóór 31 december 2021 kun je nog deelnemen voor de prijs van 2021 (447 euro).

Termijnbetaling is mogelijk. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

Mocht de live training geannuleerd worden wegens te weining deelnemers, dan ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training hierover bericht. Bij annulering van de training kun je kiezen voor deelname op andere datum/locatie, deelname online training of terugbetaling. Bij keuze terugbetaling wordt het cursusgeld binnen 2 weken teruggestort.

SOS KINDEREN EN EMOTIES WERKMATERIALEN
Er is door Semmie sprekend spel en training een pakket van materialen samengesteld dat uitstekend past bij onze trainingen. Door de samenstelling ontvang je een mooie korting. Met deze producten kom je goed beslagen ten ijs. Neem snel een kijkje!

LIVE TRAININGEN 2022

26 maart + 14 april (toegankelijk voor iedere werkveld)

Balen (België) door Christel Vanderheyden

20 mei + 10 juni

Sevenum door Christel Lubse

11 november + 25 november

Sevenm door Christel Lubse

ONLINE TRAINING

Na aanmelden kun je direct van start.

Komt dit niet uit? Geef dan na aanmelding je gewenste startdatum door.

TRAINING SOS KINDEREN EN EMOTIES

voor de kinder- en gastouderopvang

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het voelt dat jij hem/haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

Leren omgaan met emoties hoort bij de ontwikkeling van een kind. Daarnaast is weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt een belangrijk aspect van welbevinden. Een kind dat weet heeft van zijn gevoelens en emoties kan er ruimte aan geven in plaats van ze te verdringen of af te reageren. Jij als pedagogisch medewerker of gastouder speelt hier een belangrijke rol in. Kinderen brengen soms veel tijd door op de opvang. Daarbij zijn emoties altijd aanwezig, elke dag weer. Als pedagogisch medewerker en gastouder vraagt dit van jou een gezonde basishouding in het omgaan met en reageren op emoties. En dat dit niet altijd gemakkelijk is, dat begrijpen wij maar al te goed.

Daarom verzorgen wij trainingen waarbij bewustwording van jezelf als professional centraal staat. Jij bent namelijk het instrument en daarmee het voorbeeld waar kinderen van leren. En daarnaast bieden we concrete, praktische tools die je direct in de opvang kunt toepassen. Wellicht inspireren we jou om tot nog veel meer creatieve ideeën te komen, zodat kinderen bij jou in de opvang volop spelenderwijs mogen leren omgaan met emoties.

Onze training is ontwikkeld door mensen uit het werkveld en wordt ook door hen verzorgd. De training is zowel live op locatie, live online als volledig online te volgen.

Interesse in deze training als teamtraining/incompany? Neem dan contact op. We bespreken graag uw wensen om vervolgens een offerte op maat te maken.

In samenwerking met WerkendLeren hebben we tevens een Licentietraining voor de kinderopvang ontwikkeld. Hierin wordt de pedagogisch coach of een andere aandachtsfunctionaris getraind om deze methodiek te implementeren in de organisatie. De IB-er kan hiermee de collega’s zelf trainen middels een workshop en ouderavonden verzorgen. Voor meer informatie, kijk hier.

Kijk hier voor reviews.

WAT BIEDT DEZE TRAINING?

Heldere theorie, praktische tips en handvatten en diverse werkmaterialen die je in jouw werk als pedagogisch medewerker of gastouder direct kunt toepassen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Voor pedagogisch medewerkers/coaches en gastouders die hun vak serieus nemen, het kind centraal stellen, in staat zijn op eigen gedrag en emoties te reflecteren en daarbij hun eigen vaardigheden ten aanzien van emoties verder willen ontwikkelen.

PROGRAMMA LIVE TRAINING

De training bestaat uit 2 dagen van 7 uur waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, waardoor je het geleerde direct eigen maakt. Je krijgt thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. De studiebelasting hiervoor is ongeveer 3 uur. Tijdens de training is er ruim tijd voor vragen en voorbeelden uit eigen praktijk.

DE LIVE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 Uur deskundige training.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen (downloads).
 • Complete verzorging: koffie/thee/water en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het voldoende en tijdig uitvoeren van de opdrachten.
PROGRAMMA ONLINE TRAINING

De training bestaat uit 7 videolessen waarin alle theorie helder en duidelijkheid wordt uitgelegd middels een powerpointpresentatie. Je kunt de video’s zo vaak bekijken en beluisteren als je wilt. Tijdens de videolessen krijg je diverse opdrachten waardoor je de informatie direct verwerkt. 

Je hebt 4 maanden de tijd om de training af te ronden. Je levert hiervoor je eindopdracht in per mail en plant een afrondend gesprek in met een trainer van SOS kinderen en emoties voor het verkrijgen van je certificaat. Tijdens dit eindgesprek is er alle ruimte voor jouw vragen n.a.v. de training.

Na betaling krijg je direct toegang en kun je aan de slag op een moment dat het jou uitkomt. De training is te volgen vanaf je telefoon, tablet of pc. 

DE ONLINE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 4 Maanden toegang tot online omgeving met 7 uitgebreide videolessen.
 • Reader SOS kinderen en emoties (54 pagina’s in luxe uitvoering).
 • De gids over emoties bij kids á 9,95 euro.
 • Diverse toepasbare werkmaterialen (downloads).
 • 2 Unieke SOS emotiespellen voor (jonge) kinderen (downloads).
 • 1 Op 1 eindgesprek (online) met een van de trainers van SOS kinderen en emoties.
 • Certificaat bij tijdig inleveren en met voldoende beoordeelde eindopdracht.
 • Cursusmaterialen en certificaat worden thuis gestuurd.
INVESTERING

Zowel de live als de online training kosten 447,- euro. Kies de manier die bij jou past!

Per 1 januari 2022 wordt de prijs verhoogd naar 497,- euro. Bij inschrijven voor een training in 2022 vóór 31 december 2021 kun je nog deelnemen voor de prijs van 2021 (447 euro).

Termijnbetaling is mogelijk. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

Mocht de live training geannuleerd worden wegens te weining deelnemers, dan ontvang je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training hierover bericht. Bij annulering van de training kun je kiezen voor deelname op andere datum/locatie, deelname online training of terugbetaling. Bij keuze terugbetaling wordt het cursusgeld binnen 2 weken teruggestort.

SOS KINDEREN EN EMOTIES WERKMATERIALEN
Er is door Semmie sprekend spel en training een pakket van materialen samengesteld dat uitstekend past bij onze trainingen. Door de samenstelling ontvang je een mooie korting. Met deze producten kom je goed beslagen ten ijs. Neem snel een kijkje!

LIVE TRAININGEN 2022

19 februari + 12 maart

Cuijck/Boxmeer door Wendy Coppelmans

26 maart + 14 april (toegankelijk voor ieder werkveld)

Balen (België) door Christel Vanderheyden

17 september + 8 oktober

Alphen ad Rijn door Frieda Verhage

30 september + 4 november

Zevenaar door Verena Elfring

ONLINE TRAINING

Na aanmelden kun je direct van start.

Komt dit niet uit? Geef dan na aanmelding je gewenste startdatum door.