WORKSHOPS EN ONLINE PROGRAMMA

VOOR OUDERS EN ANDERE OPVOEDERS

Zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren)? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Ze worden zowel live als online aangeboden. Wil jij liever thuis vanachter de computer of tablet leren op een moment dat het jou uitkomt? Dan hebben we voor jou de online cursus ‘Emoties? Poeh!’. Wil je aan de slag met je eigen emoties? Dan is er voor jou het jaartraject. Een diepgaand persoonlijk ontwikkelprogramma.

WORKSHOP SOS KINDEREN EN EMOTIES

voor ouders en andere opvoeders

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag. Dat is het motto van deze workshop. Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken? Met de concrete tips en handvatten uit deze workshop leer jij je kind (en jezelf) beter begrijpen en weet je hoe je voortaan kunt reageren op vervelend/lastig gedrag op zo’n manier dat je je kind kunt helpen bij het leren omgaan met zijn emoties. Je ervaart direct meer rust en minder strijd!

De workshop bestaat uit 3 of 4 bijeenkomsten van ieder 2 tot 2,5 uur en worden zowel live als online verzorgd. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende leeftijden/thema’s:

 • SOS kinderen en emoties voor aanstaande ouders (zwangeren)
 • SOS baby’s en emoties (0-14 maanden)
 • SOS peuters en emoties (2-4 jaar)
 • SOS kinderen en emoties (4-12 jaar)
 • SOS pubers en emoties (12-18 jaar)
 • SOS hooggevoelige kinderen en emoties (2-12 jaar)

Bij deze workshop ontvang je een gratis exemplaar van ‘De gids over emoties bij kids – 80 praktische tips van Susan van Asten‘.

Daarnaast verzorgen wij ook themabijeenkomsten over dit onderwerp op ouderavonden e.d. Neem gerust contact op met SOS kinderen en emoties of rechtstreeks met een van de aanbieders uit jouw omgeving (zie info hiernaast).

Locaties

De workshops worden verzorgd door professionals die bij ons het train de trainer programma hebben gevolgd. Er zijn professionals in Nederland, België, Aruba, Curaçao, Bonaire en Kenia.

De workshops vinden zowel live op locatie als live online plaats.

Neem contact op met een aanbieder uit jouw omgeving.

THEMABIJEENKOMSTEN

Naast workshops zijn de aanbieders ook te benaderen voor themabijeenkomsten en ouderavonden van SOS kinderen en emoties.

Neem contact op met een aanbieder uit jouw omgeving.

sos baby's en emoties

Een aantal aanbieders verzorgt de workshop ‘SOS voor aanstaande ouders’ en ‘SOS baby’s en emoties’. Deze workshop is bedoeld voor ouders die een kindje verwachten of ouders met een baby (0-14 maanden).

Bekijk welke aanbieder deze workshop geeft.

sos peuters en emoties
Een aantal aanbieders verzorgt de workshop ‘SOS peuters en emoties’. In deze workshops wordt specifiek ingegaan op emoties en gedrag in deze leeftijdsfase.

Bekijk welke aanbieder deze workshop geeft.

sos pubers en emoties

Een aantal aanbieders verzorgt de workshop ‘SOS pubers en emoties’. In deze workshop wordt specifiek ingegaan op emoties en gedrag in deze leeftijdsfase.

Bekijk hier welke professional deze workshop verzorgt.

sos hooggevoelige kinderen en emoties

Een aantal aanbieders verzorgt de workshop ‘SOS hooggevoelige kinderen en emoties’. In deze workshop wordt specifiek ingegaan op emoties en gedrag bij hooggevoelige kinderen, omdat het bij hen soms net even anders werkt. Ook wordt er informatie gegeven over hooggevoeligheid. Deze workshop bestaat daarom uit 4 bijeenkomsten.

Bekijk hier welke professional deze workshop verzorgt.

ONLINE OUDERCURSUS EMOTIES? POEH!

LEER OMGAAN MET DE EMOTIES VAN JE KIND

Vindt jij het fijn om in je eigen tempo te kunnen luisteren en opdrachten te doen en om informatie vaker terug te kunnen luisteren? Dan is er voor jou dit online programma waarin je in je eigen tempo én op een moment dat het jóu uitkomt de workshop kunt volgen vanachter de computer, tablet of telefoon.

Elke les bevat een werkboek dat je kunt downloaden, zodat je de informatie ook na afloop nog ter beschikking hebt. Daarnaast bevatten de diverse modules nog vele extra’s zoals video’s, verhalen, werkbladen en tips om te downloaden.

Losse workshops mogelijk

Heb je geen behoefte aan of wil je niet meteen het hele programma aanschaffen? Dan kun je ook kiezen voor een van de volgende onderdelen als een aparte workshop:

Elke losse workshop bestaat ook uit een video met werkboek en extra downloads. Bij elk onderwerp krijg je de workshop ‘Emoties, hoe zit dat?’ erbij, omdat deze workshop onmisbaar is als inleiding op alle andere onderwerpen. Ook deze workshop zit boordevol waardevolle informatie en concrete tips.

Je kunt deze workshops bestellen voor 35 euro per stuk (inclusief de workshop ‘Emoties, hoe zit dat?’). Om te bestellen, klik hierboven op de workshop van jouw keuze.

WAT BIEDT HET ONLINE PROGRAMMA JOU?

In 8 modules leer jij álles over omgaan met de emoties van je kind. Je krijgt duidelijke uitleg middels videolessen en werkboeken met informatie en opdrachten, zodat je kunt leren op jouw manier. Door te zien, te luisteren, te lezen en/of te doen!

RESULTAAT VAN HET ONLINE PROGRAMMA

In 8 lessen begrijp jij eindelijk de buien van je kind, snap je zijn emoties én weet je hoe je ermee om kunt gaan op zo’n manier dat je hem/haar en jezelf helpt in plaats van dat situaties telkens escaleren.

PROGRAMMA

In 8 modules komt het volgende aan bod:

1. Ik als opvoeder

In deze eerste module sta je stil bij jezelf als opvoeder. Hoe beter jij jezelf kent en begrijpt hoe emoties bij jou werken, hoe beter je je kind zult begrijpen en daardoor ook beter helpen.

2. Emoties, hoe zit dat?

Welke emoties zijn er en waarom hebben we ze? Wat willen ze ons vertellen? Waarom is het belangrijk dat we ze serieus nemen? En wat hebben kinderen te leren als het gaat om emoties? Dit en meer leggen we je uit in deze module waardoor je meer inzicht en begrip voor het gedrag van je kind krijgt. Je zult hierdoor anders gaan kijken en dat geeft meer rust.

3. Boos

Boos kan een pittige emotie zijn die ons behoorlijk tot wanhoop kan drijven. In deze module leggen we je uit waarom deze emotie belangrijk is, hoe het komt dat kinderen boos worden en op welke manier boosheid wél geuit kan worden. Het resultaat zal zijn dat je je kind beter gaat begrijpen en ook concrete handvatten hebt om te kunnen reageren in zulke situaties. Dat geeft meer rust, ook al is het lang niet altijd gemakkelijk.

4. Bang

Bang is een emotie die voor hele lastige situaties kan zorgen. Na deze module weet je wat je kunt doen om je kind te helpen  een situatie toch aan te gaan. Ook weet je wat je kunt doen als je kind schrikt van een heftige gebeurtenis zodat ‘ie er niet blijvend last van houdt. Tenslotte weet je na deze module hoe jij kunt zorgen voor ontspanning, zodat spanning door deze emotie afneemt of zelfs verdwijnt.

5. Zelfvertrouwen

Vertrouwen haalt angst weg of maakt het kleiner. Na deze module weet jij hoe je het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken, kijk je anders naar lastig gedrag, herken jij jouw invloed op het zelfvertrouwen van je kind en weet je hoe jij kwaliteiten van je kind kunt ontdekken en versterken.

6. Verdrietig

We zien ons kind niet graag verdrietig en willen troosten, zodat het zich weer goed voelt. Bij verdriet is het belangrijk dat de emotie er even mag zijn, zodat je het verdriet kunt verwerken. Na deze module weet je waarom huilen belangrijk is, hoe je het beste kunt reageren op huilen, hoe je je kind kunt helpen bij het leren omgaan met teleurstellingen en hoe je je kind kunt ondersteunen bij rouw en verlies.

7. En blij!

Blij is ook een belangrijke emotie en je zou bijna denken dat dat vanzelf gaat. Gelukkig is dat vaak waar. Maar als je weet dat blij ervoor zorgt dat onze veerkracht toeneemt, dat we daardoor meer aankunnen en dat blij een goed tegenwicht kan bieden bij lastige emoties, dan zul je begrijpen dat het juist goed is om ook hierbij stil te staan en tools te hebben om deze emotie te stimuleren.

8. Extra tips en handleiding

In deze module weet je wat je kunt doen als je kind geen prater is én heb je extra tips om opvoeden (nog) leuker te maken. Tenslotte helpen we jou om tot een gebruiksaanwijzing te komen die voor jou en je kind werkt. De gebruiksaanwijzing die je altijd al had willen hebben!

INCLUSIEF

Vanaf augustus 2021 ontvang je hierbij 2 extra’s thuis gestuurd:

1. Het werkboek van de workshop á 27 euro

2. De gids over emoties bij kids á 9,95 euro

INVESTERING

€ 147,- Je krijgt hierbij 4 maanden toegang tot de cursus. Doordat in het werkboek alle theorie en opdrachten staan, heb je er je hele leven plezier van!

Daarnaast krijg je exclusief toegang tot een besloten Facebookgroep van SOS kinderen en emoties. Hier kun je terecht met al jouw vragen rondom de emoties en het gedrag van jouw kind. Hiermee heb je toegang tot tientallen experts met diverse expertises, allemaal geschoold in de SOS methodiek.

ONLINE OUDERCURSUS HAPPY KIDS, HAPPY ME

Leer (beter) communiceren met je kind

Wil jij (veel) minder conflicten, gedoe en gezeur in huis? En kinderen die naar je luisteren? Wil jij graag je kind beter begrijpen en hem beter kunnen helpen met dingen die het lastig vindt?
Als wij beginnen bij onszelf en wij respectvoller, liefdevoller en begripvoller communiceren met onze kinderen, leren zij dit van ons. Onze kinderen spiegelen onze manier van communiceren.
Ontdek in deze online workshop de meest voorkomende ‘fouten’ en leer hoe je dit op eenvoudige wijze kunt veranderen. Je zult direct een positief effect merken bij jouw kind(eren).

WAT BIEDT HET ONLINE PROGRAMMA JOU?
In 5 modules leer jij hoe je jouw communicatie met je kind kunt verbeteren. Je krijgt duidelijke uitleg middels videolessen, werkboeken die je kunt downloaden en diverse extra’s. Je krijgt ook opdrachten, zodat je kunt leren op jouw manier. Door te zien, te luisteren, te lezen en/of te doen!
RESULTAAT VAN HET ONLINE PROGRAMMA
In 5 lessen begrijp jij veel beter hoe communicatie in ons hoofd werkt, waardoor je meer begrip voor je kind én jezelf krijgt. Door begrip ben je veel beter in staat om kalmer en begripvoller te reageren, waardoor jouw kind ook (veel) positiever zal reageren.

Hierdoor zul je (veel) minder conflicten en gedoe in huis hebben en dus meer rust en gezelligheid.

PROGRAMMA

In 5 lessen komt het volgende aan bod:

  • Help, ik snap het gedrag van mijn kind niet
   Hoe werkt ons brein? Leer het gedrag van je kind en jezelf (beter) begrijpen.
  • Spreekt mijn kind een andere taal?
   Leer hoe je ongewenst gedrag respectvol bespreekbaar maakt en hoe je je kind helpt ander gedrag te laten zien
  • Stop met verwijten: praat en luister met je hart.
   Ontdek hoe jij je kind naar jou kunt laten luisteren, zonder emotionele chantage of dwang.
  • Hoe help ik mijn kind vooruit?
   Hoe buig je belemmerende gedachten van je kind om en help je je kind anders te kijken en denken?
  • Help, ik preek te veel!
   Leer communiceren zonder te praten en ontdek hoe dit tot meer verbinding leidt. Heel nuttig als je kind geen prater is. En ook fijn voor andere kinderen.

Je sluit af met het maken van jouw eigen unieke ‘gebruiksaanwijzing’.

INVESTERING
€ 147,- Je krijgt hierbij 4 maanden toegang tot de cursus. Doordat je de werkboeken waarin de theorie en opdrachten staan kunt downloaden heb je er je hele leven plezier van!