Train de Trainer programma’s

Train de Trainer programma’s

Duur

7 uur

Mogelijkheden

Live en Incompany

Aantal deelnemers

Maximaal 14 cursisten

TRAIN DE TRAINER PROGRAMMA’S

Stimuleer groei en harmonie in gezinnen

Volg een van onze Train de Trainer programma’s en bereik ouders op een laagdrempelige manier. Middels ons programma krijg je een volledig pakket waarmee je zelf SOS-ouderworkshops en themabijeenkomsten kunt verzorgen voor (aanstaande) ouders van baby’s, kinderen, pubers en/of hooggevoelige kinderen. Onze workshops bieden praktische handvatten en verrassende inzichten, waardoor ouders thuis op ‘eenvoudige’ wijze een groot verschil kunnen maken. Dit leidt niet alleen tot meer rust en minder strijd in het gezin, maar ook tot een veiliger emotioneel klimaat waarin emoties beter worden begrepen en behoeften achter gedrag eerder worden herkend.

Bied ouders/verzorgers de kracht van positief ouderschap met onze laagdrempelige workshops

Leer ouders/verzorgers hoe ze met begrip en compassie kunnen reageren op de emoties van hun kinderen

Help ouders/verzorgers om emoties te begrijpen en hanteren

Geef ouders/verzorgers de tools om met vertrouwen de emotionele ontwikkeling van hun kinderen te ondersteunen

Sinds 2012 worden de preventieve workshops van SOS kinderen en emoties met groot succes verzorgd door zowel maatschappelijke organisaties als Centra voor Jeugd en Gezin en welzijnsorganisaties, als door particuliere ondernemers (coaches/therapeuten). Ouders voelen zich serieus genomen en ondersteund door de praktische handvatten en het delen van ervaringen met gelijkgestemden.

Onze train de trainer programma bestaat uit de training ‘Emotiecoaching voor jeugd- en gezinsprofessionals’ of ‘ SOS babys’ en emoties’ voor een stevige theoretische basis en zelfreflectie en daarna een train de trainer dag, waarin je getraind wordt in het workshopprogramma. Tijdens deze live dag ga je de workshop zelf ervaren en krijg je tips en tricks rondom het verzorgen van workshops, waarna je in staat bent deze zelf te verzorgen.

We hebben train de trainer programma’s ontwikkeld rondom drie doelgroepen die los van elkaar te volgen zijn. Namelijk:

  • SOS baby’s en emoties; voor aanstaande ouders en ouders met een baby.
  • SOS kinderen en emoties; voor ouders van peuters, kleuters, schoolgaande kinderen en pubers.
  • SOS hooggevoelige kinderen en emoties; voor ouders van hooggevoelige kinderen van 2-12 jaar.

N.B. Heb je de leerroute KinderEmotiecoach via KinderwijsTV gevolgd of onze voormalige training SOS kinderen en emoties, dan hoef je de training ‘Emotiecoaching voor jeugd- en gezinsprofessionals niet te volgen. Mail ons dan op info@sos-kinderenenemoties.nl om je aan te melden.

Train de trainer SOS baby’s en emoties

Ter voorbereiding op de train de trainer dag volg je de e-learning SOS baby’s en emoties. Deze duurt ongeveer 4 tot 6 uur. De train de trainer dag vindt plaats van 10.00 – 17.00 uur.

Train de trainer SOS kinderen en emoties en SOS hooggevoelige kinderen en emoties

Je volgt eerst de training ‘Emotiecoaching voor jeugd- en gezinsprofessionals’. Deze vindt online plaats middels video’s en opdrachten, waarna je een eindgesprek hebt met een van de trainers. Daarna volgt de train de trainer dag van 10.00 – 17.00 uur.

Wil je de training Emotiecoaching liever live volgen bij een trainer, dan kan dat middels bijbetaling van 120 euro. Stuur dan een mail naar adm@sos-kinderenenemoties.nl.

Programma train de trainer dag

Tijdens de train de trainer dag doorloop je met de trainer het workshop programma in vogelvlucht, zodat je zelf hebt ervaren hoe de workshop in elkaar zit. Tijdens deze dag krijg je diverse handvatten voor het verzorgen van de workshop en heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen.

In de cursusmap krijg je het gehele programma uitgewerkt op papier, zodat je een duidelijk naslagwerk en alle werkmaterialen hebt.

Jeugd- en gezinsprofessionals die preventieve ouderworkshops willen verzorgen rondom emoties van kinderen voor ouders en opvoeders.

SOS baby’s en emoties

Na inschrijving ga je van start met de e-learning SOS baby’s en emoties ter voorbereiding. We raden je aan deze bekeken te hebben voor aanvang van de train de trainer dag.

SOS kinderen en emoties en SOS hooggevoelige kinderen en emoties

Na inschrijving ga je van start met de online training Emotiecoaching voor jeugd- en gezinsprofessionals ter voorbereiding (beschikbaar vanaf 1 april). Uiterlijk 1 maand voor aanvang van de train de trainer lever je je opdrachten in en maak je een afspraak voor het eindgesprek.

Volg je de training Emotiecoaching live, dan maken we via mail een afspraak over de geschikte data. Mail ons daarover op adm@sos-kinderenenemoties.nl.

Open inschrijving
De train de trainer dagen worden live verzorgd. Dat kan ook live online zijn. Data en locaties vind je hieronder.

Wil je je aanmelden voor twee of meer train de trainer programma’s tegelijk? Dan krijg je korting. Mail dan even naar adm@sos-kinderenenemoties.nl

In company
De train de trainer programma’s zijn in combinatie met de training Emotiecoaching ook incompany te verzorgen. Ideaal voor welzijnsorganisaties, centra voor jeugd en gezin, GGD, zorgboerderijen, enz. Neem contact op voor een offerte op maat via info@sos-kinderenenemoties.nl. 

Train de trainer SOS baby’s en emoties inclusief e-learning

€547,-

Train de trainer SOS kinderen en emoties en SOS hooggevoelig kinderen en emoties inclusief online training Emotiecoaching

€797,00

Train de trainer met live training ter voorbereiding

€ 917,00

Incompany

Op aanvraag

Training SOS kinderen en emoties of leerroute KinderEmotiecoach reeds gevolgd

€397,00

Cursist ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

DATA

Datum

25 mei 2024

Doelgroep

SOS baby’s en emoties

Trainer

Wendy Coppelmans

Locatie

Oeffelt (Noord-Brabant)

Datum

19 juni 2024

Doelgroep

SOS kinderen en emoties

Trainer

Susan van Asten

Locatie

Live online via zoom

Datum

24 oktober 2024

Doelgroep

SOS kinderen en emoties

Trainer

Sandra Smits

Locatie

Echten (Drenthe)

Datum

6 november 2024

Doelgroep

SOS hooggevoelige kinderen en emoties

Trainer

Babette van der Beek

Locatie

Ochten (Gelderland)

ERVARINGEN

Wat deelnemers zeggen

‘Eindelijk een training waarbij ik goed uitgelegd heb gekregen hoe ik een workshop werkelijk geef die laagdrempelig is en qua inhoud duidelijk. Hier kan ik eindelijk iets mee. De training was heel overzichtelijk, de opdrachten leuk en de dag vloog om.’

Kindercounselor
Eigen praktijk

‘Een sterk punt van de training is dat alles tot in de puntjes vermeld staat hoe ik zelf een training kan geven. Een heel inspirerende, motiverende dag die meteen inzicht geeft in wat ik er in de toekomst mee kan doen.’

Kinder- en gezinscoach
Eigen praktijk

‘De trainingsdag was precies wat ik me erbij voorgesteld had: inspirerend, praktisch en zeer bruikbaar in de prakijk! De inhoud is meer dan compleet. De training is op ontspannen én deskundige wijze met ons doorlopen. Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan!’

Gezinscoach gemeente Deurne

OPDRACHTGEVERS

Welzijnsorganisatie Vorkmeer | GGD Hollands Midden | Jeugd en gezin Gooi en Vechtstreek | Welzijnsorganisatie Punt Welzijn | Gemeente Deurne

Vraag een incompany train de trainer programma aan voor jouw organisatie

SOS kinderen en emoties is een CRKBO geregistreerde instelling.

Dentjesweg 40
5961 RN Horst

Voor algemene vragen:
info@sos-kinderenenemoties.nl

Of bel:
06 1998 1880

KvK 54325935
BTW-nr NL001845920B80

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

We doneren op structurele basis aan Stichting Het Vergeten Kind.