Training (Speciaal) Onderwijs

Training
(Speciaal) Onderwijs

Startdata

Incompany in overleg / online direct

Duur

Incompany in overleg / online 6 uur

Mogelijkheden

Incompany / individueel online

Aantal deelnemers

Maximaal 15 cursisten

(SPECIAAL) ONDERWIJS 4-18 JAAR

Samen grip op emoties –
dé emotietoolbox voor het onderwijs

Om effectief les te kunnen geven, is een positieve sfeer in de klas essentieel. De emoties die kinderen het klaslokaal inbrengen, zowel van thuis als het speelplein, beïnvloeden niet alleen hun bereidheid tot leren, maar ook de relaties met leerkrachten en medeleerlingen. In een klas zijn emoties dagelijks aanwezig. Ook bij jou als leerkracht. Het leren omgaan met emoties is daarom geen eenmalig project of weg te zetten in een lesuur sociaal-emotionele ontwikkeling. Dat vraagt iedere dag aandacht. Door elke leerkracht, want jíj bent de tool die ervoor zorgt dat kinderen begrijpen wat ze voelen en er gezond uiting aan kunnen geven.

Creëer een emotioneel veilige omgeving in de klas

Geef emoties van het individuele kind de ruimte, rekening houdend met de aanwezigheid van andere kinderen

Leer je eigen emoties effectief reguleren

Verwerf praktische tools die direct toepasbaar zijn in het werken met kleuters, kinderen en pubers

Tijdens deze training vergroten jullie als team jullie bewustzijn omtrent pedagogisch handelen in relatie tot alledaagse emoties.

Jullie ontvangen praktische tools, oefeningen en werkvormen om in de klas te werken aan de executieve functies emotieregulatie, respons-inhibitie en flexibiliteit. Hiermee ondersteunen jullie kinderen bij het ontwikkelen van vaardigheden om emoties te begrijpen en op een gezonde manier te uiten.

Daarmee leggen jullie niet alleen de basis voor een gezonde emotionele ontwikkeling, maar bevorderen jullie ook een positieve leeromgeving die gunstig is voor alle aspecten van het leerproces.

Ons programma wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van jullie onderwijsorganisatie/team. Zo sluiten we bijvoorbeeld uitstekend aan bij de executieve functies respons-inhibitie, emotieregulatie en flexibiliteit.

De training wordt op interactieve wijze aangeboden. Dat houdt in dat theorie voortdurende wordt afgewisseld met reflectie- en praktijkopdrachten om het geleerde direct te integreren.

Voor teams in het onderwijs die (meer) grip willen krijgen op de alledaagse emoties die zich voordoen in de school en in de klas en daarbij samen met de kinderen praktisch en spelenderwijs aan de slag willen om het leerklimaat in de klas positief te bevorderen.

Incompany
Onze trainers verzorgen deze training graag live op locatie. Wanneer wenselijk hebben we tevens veel ervaring om deze training live online te verzorgen.

Individueel en online
In samenwerking met De Onderwijz online academy hebben we online leermodules over de vier basisemoties boosheid, angst, verdriet en blijdschap opgezet voor leerkrachten in het (speciaal) basisonderwijs. Deze interactieve leermodules zijn geschikt voor de professional die individueel wil leren in eigen tijd en tempo en kan op ieder moment gestart worden. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website van De Onderwijz online academy.

Incompany training
• De gids over emoties bij kids p.p.
• Reader met theorie p.p.
• 1 Exemplaar emotiekwartet
• 1 Exemplaar meditatiepakket Op reis door de wereld van emoties
• 1 Exemplaar lespakket Op reis door de wereld van emoties
• A5 Set weerkaartjes emoties
• Boekenwaaier deel 1 van Boekgesprekjes met

Online leermodules via Onderwijz academy
• Geen

Incompany
Op aanvraag

Individueel online via Onderwijz Academy
Zie website voor actuele prijzen

Bij volledige aanwezigheid en het tijdig inleveren van de opdrachten en beoordeling met minimaal voldoende bij de live training, ontvangt cursist het certificaat ‘Samen grip op emoties – dé emotietoolbox voor het onderwijs’.

E-LEARNING VIA ONDERWIJZ ONLINE ACADEMY

Datum

direct

Mogelijkheid

online

Trainer

Locatie

eigen device

ERVARINGEN

Wat deelnemers zeggen

‘Als IKC in ontwikkeling hebben we twee inspirerende trainingsdagen gevolgd, waarin we veel kennis en praktische vaardigheden hebben opgedaan om op een goede en gelijke manier om te gaan met kinderen en hun emoties. Na vier maanden zien we in de groepen dat personeelsleden echt aan de slag zijn gegaan. Zowel leerkrachten als kinderen vertonen gedrag dat we graag zien.’

Johan Bisschop
Interim-directeur De Groenling

‘Door deze training werd ik me ervan bewust dat ik meer aandacht wil hebben voor alle emoties en hier sturing aan ga geven, samen met kind en ouders.’

Leerkracht
Groep 7 IKC

‘De houding en het gedrag van mijn collega’s en mijzelf is enorm veranderd. Dat zie je terug in dat er meer ruimte wordt gegeven aan de emoties van kinderen en deze niet worden afgezwakt met woorden als: ‘Ach, niet huilen.’ We zijn ons bewust van ons handelen en het effect daarvan.’

Leerkracht
Groep 4 basisschool

OPDRACHTGEVERS

Basisschool de Groenling Panningen| Basisschool Onder de Wieken Meterik| KC Leef Kessel | SPO Venray | Dynamiek Scholengroep Horst aan de Maas

Vraag een incompany training op maat aan voor jouw organisatie

Voor het voortgezet onderwijs is de training op dit
moment alleen mogelijk als incompany training

VERGROTEN ONDERBETROKKENHEID

Ouderbijeenkomsten

Als onderwijsorganisatie hebben jullie ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel staan en zoeken jullie manieren om deze te stimuleren. Wij bieden een waardevolle oplossing: interactieve ouderbijeenkomsten over het thema emoties bij kinderen.

Onze ervaren trainers staan klaar om inspirerende sessies te verzorgen waar ouders praktische tools en inzichten krijgen over het begrijpen en begeleiden van de emoties van hun kind. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe we samen zinvolle bijeenkomsten kunnen organiseren om ouderbetrokkenheid te vergroten.

TRAINERS

Het team

Onze trainingen zijn gecreëerd en worden geleid door professionals met ruime ervaring in dit specifieke werkveld.

 

LICENTIETRAINING

Wordt specialist op het gebied van kinderen en emoties binnen jouw organisatie

In samenwerking met WerkendLeren hebben we de licentietraining ‘Samen grip op emoties’ ontwikkeld. Deze training biedt de intern begeleider of andere aandachtsfunctionaris de mogelijkheid om zich te specialiseren in de emotionele ontwikkeling van kinderen. Hierdoor is hij/zij in staat om collega’s op de werkvloer te trainen en te coachen, en ouderbijeenkomsten te organiseren rondom dit belangrijke thema. Door deze gezamenlijke inzet ontstaat er een ondersteunende omgeving binnen jullie onderwijsorganisatie, waarbij vanuit een gezamenlijke visie op emoties wordt gehandeld.

LICENTIEHOUDERS

Stichting Samenwijs in Hilvarenbeek | Stichting Kerobei in Venlo

Recente artikelen

Emotionele check-in: Hoe iedere leerling zich kan uiten

Leerkrachten hebben ook emoties. Hoe uit je die passend voor de klas?

Ruimte voor heftige emoties: Een gids voor leerkrachten

Het unieke pad van introverte kinderen: kwaliteiten en etiketten

SOS kinderen en emoties is een CRKBO geregistreerde instelling.

Dentjesweg 40
5961 RN Horst

Voor algemene vragen:
info@sos-kinderenenemoties.nl

Of bel:
06 1998 1880

KvK 54325935
BTW-nr NL001845920B80

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

We doneren op structurele basis aan Stichting Het Vergeten Kind.